Baidu, yemeklerin sıcaklığını ve zararlı kabul edilen 'yağ oluğu' gibi maddeleri tespit eden akıllı yemek çubuğu geliştirdi. Şirket, prototip olarak geliştirilen akıllı çubukların gelecekte kirli su ve tuz oranı tespiti de yapabileceğini açıkladı.

Akıllı çubuklar, mobil cihazlar ve PC'lerle uyumlu olarak geliştirildi. Kullanıcılar, yemek ve içeceklerine ait analizleri uygulama aracılığıyla görebilecek.İlk olarak Nisan ayında YouTube'da beliren bir videoda tanıtılan akıllı çubuklar, gıda zehirlenmesinin ciddi bir sorun olduğu Çin'de önemli bir ihtiyaç olarak görülüyor.

Independent'ın verdiği bilgiye göre, 2008 yılında bozuk süt içen üç çocuk ölmüştü. Bu yıl içinde ise beş kişi KFC, McDonalds ve Starbucks’a bozuk et satmak isterken yakalanmıştı. Son zamanlarda yemeklerin daha ilgi çekici görünmesi için boyandığına dair haberler de Çin basınına düşmüştü.Quartz sitesinin haberine göre, Çin'de hızla büyüyen bozuk yemek tespiti sektörü 2014'te 4.4 milyar yuanlık potansiyele ulaştı.

Baidu CEO'su Robin Li, Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, gelecekteki akıllı çubuklarının yemeğin nasıl bozulduğunu tespit etmenin yanı sıra, içerdikleri su ve içeriklerin kaynağını da tespit edebileceğini belirtti.