Ardahan Üniversitesi, 13-16 Ekim tarihlerinde önemli bir akademik etkinliğe ev sahipliği yapacak.
 
Aralarında Harvard'ın da bulunduğu çok sayıda üniversite ve enstitüden bilim insanları "Uluslararası Tehlike Altındaki Diller Konferansı’nda buluşacak.
 
14 ülkeden 81 üyesi bulunan Kafkasya Üniversiteler Birliği öncülüğünde düzenlenecek olan konferansla ilgili açıklama, Birlik başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Profesör Ramazan Korkmaz’dan geldi.
 
Harvard Üniversitesi, Türk Dil Kurumu ve UNESCO Milli Komitesi'nin desteğiyle düzenlenecek ve 3 gün sürecek konferansta, yok olma tehlikesi altındaki diller ve kültürler için alınması gereken önlemlerin masaya yatırılacağını belirten Prof. Korkmaz şunları kaydetti:
 
“Dünyada şu anda 7000 dil, şive ve lehçe konuşulmaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalarda 2100 yılına kadar 7000 dil, şive ve lehçenin % 80’inin kaybolma tehlikesi altında olduğu söylenmektedir. Bu çok önemli bir kayıptır. Dolayısıyla bizim dillere ve kültürlere karşı daha duyarlı ve saygılı olmamız, bu insanlık değerlerini ve ülküsünü korumamız gerekiyor. Bu nedenle 40 bilim insanının katılacağı proje, Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin insanlığa karşı bir saygı duruşu olacak.”