Parkinson hastalarının yaşadığı en büyük sorun, el titremesidir. Kesin tedavisi olmayan hastalığın en önemli semptomu olan el titremesi bazen o kadar şiddetlenir ki hastalar yemek dahi yiyemez konuma gelebilir. Son zamanlarda sağlık konusunda yatırımlar yapan Google, bu kez Parkinson hastaları için bir kaşık geliştirdi.
Hastaların daha rahat yemek yemelerini sağlayan bir kaşık geliştiren Google, elin titremesini algılıyor ve bir şekilde dengede kalmasını sağlıyor. Klinik denemeleri yapılan kaşığın yemek yerken titremeyi yüzde 76 oranında azalttığı bulundu.

video##1332##player

Google ayrıca el titremelerine karşı, bazı mutfak araç gereçleri, makas ve kalem tutacağı gibi ürünler de üretti. Ne zamana piyasaya çıkacağı merak edilen ürün için ise Google süreci hızlandırdı ve yılbaşından önce çıkartarak, satışı artırmayı hedefledi. Titreme karşıtı özelliği bulunan kaşığın fiyatı, İngiltere için 180 İngiliz Sterlini yani 628 Türk Lirası olarak belirlendi ancak Türkiye'de fiyatının ne olacağı ve burada ne zaman satışa sunulacağı henüz bilinmiyor.