Kayseri Büyükşehir Belediyesi - TÜBİTAK işbirliği ile Anadolu Harikalar Diyarı tema parkında kurulan Kayseri Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin birinci etabı tamamlandı. Ana gövde, planetaryum ve açık sergi alanından oluşan merkezde, yapımı tamamlanan bölümün, bu yıl hizmete açılacağı duyuruldu.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Dr. Ahmet Uludağ, Kayseri'ye gelerek, bir bilim heyeti ile merkezde incelemeler yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'le görüşerek açılışla ilgili görüş alışverişinde bulundu. 

TÜBİTAK Heyeti ile yapılan ortak toplantıda, bilim merkezinde açılacak sergilerin planlaması da yapıldı. Toplantının ardından bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ana gövde, planetaryum ve açık sergi alanından oluşan bilim merkezinin, birinci etabının bu yıl içinde hizmet vermeye başlayacağını belirterek, “ Artık öğrencilerimiz, öğrenim çağındaki gençlerimiz bilimi, fenni, teknolojiyi kaynağında görecekler. Uzay teknolojileri, astronomi ve temel bilimler konularında, inceleme, araştırma ve deneyler yapabilecekler.” dedi.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Dr. Ahmet Uludağ, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak, dört başı bütün bir bilim merkezi oluşturma gayreti içinde olduklarını belirtti, “Bilim ve teknoloji merkezi’nin kurulmasında sona gelindi. Çalışmaları yerinde gördük, brifinge katıldık. Bu yıl hizmete girecek şekilde planlanan merkezde iç dizaynla ilgili tasarım çalışmaları bitti sayılır. Merkezin planlanan  zaman içinde açılması çin çaba sarfediyoruz. Şimdi sıra, üretime geçilmesine geldi. ” dedi.

Geleceğin bilim insanlarına yol gösterecek
Kayseri Bilim ve Teknoloji Merkezi, Anadolu Harikalar Diyarı içinde 55 bin metrekarelik alan üzerinde kuruldu. Konum alanının 10 bin metrekarelik bölümünü kapalı alanlar oluşturuyor. Bilim merkezi yapısı itibariyle, her yaştan ziyaretçinin bilime olan merakını giderecek şekilde planlandı. Bilimi, teoriden pratiğe dönüştürecek niteliklere sahip merkezde, geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi hedefleniyor.

Kayseri Bilim ve Teknoloji Merkezi, 5 duyuya hitabeden, deneysel ve uygulamalı sergi ve laboratuarlarla, planetaryum, konferans salonu, kütüphane gibi bölümlerden oluşuyor. İç dizayn çalışmaları, kendi alanında dünyanın önde gelen firmaları arasında yer alan Hollandalı Northem Light, tarafından  yürütülen merkezin, önümüzdeki sonbaharda hizmete girmesi bekleniyor.
Mahmut Sabah / Dünya