Küresel bir yetenek avı ve tanıtımı olarak 10 yıldır faaliyet gösteren Innovators Under 35 (35 Yaş altı Yenilikçiler) Yarışması, güncel sorunları çözmeye ve geleceği şekillendirmeye yönelik toplumsal etkisi yüksek projeleriyle en yaratıcı 10 Türk gencini belirleyecek. Türkiye’de Garanti Bankası’nın desteği ile ilk kez gerçekleştirilecek yarışmaya başvurular 21 Mayıs 2014 tarihine kadar www.tr35turkey.comlinki üzerinden yapılabilir.  Yarışma, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün (MIT) bağımsız yayını MIT Technology Review Dergisi aracılığı ile teknolojideki gelişimlere en çok etki edecek Türk gençlerini bulmayı amaçlıyor. En yaratıcı 10 Türk genci arasına seçilenler, yarışmanın uluslararası versiyonuna katılmaya hak kazanacak.
MIT Innovators Under 35 Yarışması’nın önceki kazananları arasında Facebook'tan Mark Zuckerberg, Google'dan Sergei Brin ve Linux'tan Linus Torvald yer alıyor.
 
Türkiye'nin en yaratıcı ve en etkili 10 genç yenilikçisi
 
Yarışmaya enerji, internet-web, biyoteknoloji, telekomünikasyon vb. tüm teknoloji alanlarında katılabilecek adayların, 35 yaşın altında, Türkiye vatandaşı olmaları ve topluma somut etkisi olan küresel sorunlara yenilikçi bir çözüm üreten projelerinin olması yeterli.
Yarışmanın hedefi Türkiye’deki, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, Nobel Fizik ödülü sahibi Konstantin Novoselov, Google'ın kurucusu Sergey Brin ve Linux'un web geliştiricisi Linus Torvald gibi sıradışı yenilikçileri keşfetmek.
 
MIT Technology Review Yöneticisi Jason Pontin, Innovators Under 35 Yarışmasının teknoloji aracılığıyla güncel sorunlara yanıt verme cesaretini gösteren ve ülkenin geleceğini belirleyen ekonomik ve toplumsal değişimlerin nabzını tutan yeni nesil liderleri bulmayı amaçladığını kaydediyor.
Başvurular sona erdiğinde farklı teknoloji alanlarındaki uzmanlardan oluşan bir jüri heyeti adayları değerlendirecek ve kazanan 10 kişinin isimleri Eylül 2014‘de duyurulacak. Kazanan gençler düzenlenen etkinlikte projelerini ülkedeki yenilik ve teknoloji camiasının öncülerine sunacaklar.