Teknoloji devi Apple şirketinin kurucularından Steve Wozniak, gelecekte insanları daha çok anlayan makinelere ihtiyaç duyulacağını söyledi. Yeni teknolojiler üreten firmaların katıldığı üç gün sürecek "South Summit" zirvesi için İspanya'nın başkenti Madrid'de bulunan Wozniak, geleceğe damga vuracak unsurun yapay zekâ olacağını vurguladı.
 
Etkinliğin açılışını yapan Apple şirketinin kurucularından Wozniak, günümüz teknolojisinde artık yeni hedefin "ev robotlar'" olduğunu söyledi. Wozniak, "Benim gençliğimde kimsenin kendi bilgisayarına sahip olması gibi bir şey söz konusu değildi. Bir bilgisayar ev parasınaydı. Şimdi sıfırdan başlasam sanırım kendimi robotlara adardım. En rutin ve temel işlerin programlanmasından başlardım. Örneğin, arabamı yıkayan robot. Gelecekte insanları daha çok anlayan makinelere ihtiyaç var. Gelecek yapay zekâda" dedi.
 
Steve Jobs parayı severdi
Apple'ın diğer kurucusu Steve Jobs için "Her şeyden önce iyi bir arkadaş ve iş ortağımdı" diyen Wozniak, "Ben herkesin 300 dolara kendi bilgisayarını yapmasını isterdim. Ama Steve'in böyle bir derdi yoktu. Onun aklındaki, bir bilgisayar ' parçasını 20 dolara yapıp 30 dolara satmaktı. O bir iş adamıydı, zengin olmak istiyordu" diye konuştu. Madrid'deki zirvede 175 konferans verilecek.