İtalyan bilim adamlarının yaptığı araştırma,göz hastalığı olanlarla ilgili çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu. Tablet, telefeon, televizyon gibi teknolojik cihazları uzunca süre kullanmanın göz sağlığını olumsuz yönde etkilediği ortaya çıktı.
 
MOBİL CİHAZLAR MİYOBU TETİKLİYOR
 
Bu araştırmadan sonra Miyop ( uzağı görememe hastalığı) olanların gözlerine son derece dikkat etmesi gerekli. Mobil cihazların haricinde bilgisayar ve televizyonu çok uzun süreli kullanımında miyop hastalığı ilerleyebiliyor.
 
MİYOP YÜZDE 12 ARTTI
 
Hayat kalitesini olumsuz etkileyen Miyop rahatsızlığının son 40 yılda yüzde 25’lere çıktığı ve genç nüfusta artış gösterdiği ortaya çıktı. Yapılan araştırmada ise genç nüfustaki miyopluk artışının uzun süre tablet ve bilgisayar kullanmaktan dolayı olduğuna dikkat çekilirken. Pavia Üniversitesi uzmanları, yaptıkları araştırmada uzun süre evde kalan çocukların, dışarıda vakit geçiren çocuklara göre daha sık miyop olduğunun altını çizdi.
 
Yapılan araştırmada bilgisayar, televizyon ve tablet ekranlarından çıkan mavi ışınlara uzun süre maruz kalmak halinde dış ortamdaki doğal ışıkta kalmakta daha fazla olumsuz etki yaparak göz sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.