Bursa’da ki idareci ve öğretmenler bu yıl 46.’sı düzenlenecek TÜBİTAK yarışması konusunda bilgilendirildi. BTSO Eğitim Vadisi Oğuz Kaan Köksal konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda ortaöğretim kurumlarından yaklaşık 400 idareci ve öğretmen katıldı.
 
Dünyadaki gelişmelerin baş döndürücü bir hızla devam ettiğini belirten İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Ataman, “Dünyada bilim ve teknolojideki gelişme sürecinin toplumsal faydaya çevrilmesi, yani inovasyon süreci, toplumların geleceğini belirleyen en önemli unsur haline geldi. Geleceğin genç araştırıcı ve bilim insanlarını teşvik etmeyi, bilimsel bulguların daha geniş öğrenci kitleleriyle paylaşılmasını amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
TÜBİTAK ortaöğretim araştırma projeleri yarışmaları önemli bir fırsat olarak gördüklerini belirten İbrahim Ataman, “Mevcut durumun 2015 yılında daha ileriye götürülebilmesi adına sorumluluk alanında yer alan liselerdeki gerek okul müdürlerimizin gerekse öğretmenlerimizin, öğrencilerimizi yarışmaya teşvik etmeleri çok önemlidir.” dedi.
 
Bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak katılan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi ve TUBİTAK Eskişehir Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Eyüp Artvinli ise katılımcılara gerçekleştirilen proje etkinlikleri ve proje hazırlama konularında bilgiler verdi.
 
Proje tabanlı eğitimin önemine vurgu yapan Doç. Dr. Eyüp Artvinli, “Klasik öğretme kültüründe öğrenciye bir şeyler öğretebilme şansınız öğrencinin dikkati kadardır. Proje tabanlı eğitimde ise öğretme değil, yaparak, yaşayarak öğrenme vardır” dedi.