Türkiye'de uzun bir süredir konuşulan yerli otomobil nihayet görücüye çıktı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilin kamuflajlı görüntülerini kişisel Twitter hesabından paylaştı. Bakan Işık, Gebze'deki TÜBİTAK tesislerinde geliştirilen yerli otomobilin, 3 farklı prototipinin üretildiğini açıkladı.


 
ÜRETECEK BABAYİĞİT ARANIYOR
Bakan Işık, şu anda prototip olarak hayata geçen yerli otomobilin seri üretimini gerçekleştirecek bir babayiğit beklediklerini belirtti.
Bakanı Işık, yerli otomobil konusunda, "Babayiğit ortaya çıktıktan sonra nerede üreteceğimize birlikte karar veririz, hatta onun tercihine bırakırız. Sonuçta bir kişi riski üstleniyorsa tercihi ona bırakmak gerek. Ama tüm Ar-Ge'nin Gebze'deki TÜBİTAK tesislerinde başladığını söylemek lazım" diye konuştu.
 

MEKANİK DEĞER KAYBEDİYOR
Işık, otomobilde mekanik aksamın gittikçe önemini kaybettiğini ifade ederek, buna yönelik yakıt pilleri, batarya, donanım, yazılım, dijital güç aktarıcıların, elektrik motorlarının teknolojideki ağırlığının gittikçe arttığını bildirdi. Türkiye için burada bir fırsat penceresi olduğuna dikkati çeken Işık, 4-5 yılda bu noktada bir geçiş süreci yaşanacağını kaydetti. Bütün otomotiv markalarının da bu sürece hazırlandığına işaret eden Işık, "Belki 10 yıla kalmayacak, artık yollarımızda Apple, Google marka otomobilleri göreceğiz" dedi.

video##2118##player