Teknoloji Gündem

Yurtdışında üniversite eğitimi ve bedava burs

Yurtdışında nasıl üniversite okuyabilirsiniz? Hangi üniversiteler bedava burs veriyor? Yurtdışı eğitimi hakkında hazırlanan yazı dizisinin ikincisine İtalya ile başlıyoruz. Yazı dizisinin diğer konularını okumak için aşağıdaki kırmızı manşetlere tıklayınız.

Yurtdışında nasıl üniversite okursunuz yazı dizisi 1

Yurtdışında nasıl üniversite okursunuz yazı dizisi 2

Yurtdışında nasıl üniversite okursunuz yazı dizisi 3

Yurtdışında nasıl üniversite okursunuz yazı dizisi 4
 

İTALYA

Her dönem moda, tasarım, sanat ve mimarlık denilince akla ilk gelen ülke İtalya son yıllarda Türk öğrencilerin büyük ilgisini çekiyor. İtalya İstanbul Konsolosu Giulia Prati, üniversitelere YGS’de 180 puan barajını aşanların başvurabileceğini söylüyor.

 

Lisans eğitiminin 3 yıl sürdüğü İtalya’ya yükseköğretim için son yıllarda giden öğrenci sayısının arttığını anlatan İstanbul Konsolosu Giulia Prati “Son 8 senede öğrenci sayısı 5 kat arttı. Her yıl 500 genç İtalyan üniversitelerinde öğrenim görmek için gidiyor” diyor. Prati’nin verdiği bilgilere göre İtalyan üniversitelerinde okumak için YGS’de 180 puan barajını aşmanız yeterli. Başvuruları üniversitelerin kendi internet sitelerine yapabilirsiniz. İngilizce programlarda da eğitim almak mümkün. Ancak İngilizce eğitim alacak olsanız da temel İtalyanca bilmeniz gerekiyor.

Başa Dön