Teknoloji Gündem

Yurtdışında üniversite nasıl okunur yazı dizisi 3

Yurtdışında nasıl üniversite okuyabilirsiniz? Hangi üniversiteler bedava burs veriyor? Yurtdışı eğitimi hakkında hazırlanan yazı dizisinin ikincisine İtalya ile başlıyoruz. Yazı dizisinin bir ve ikinci konularını okumak için aşağıdaki kırmızı başlıklara tıklayabilirsiniz.

 

Yurtdışında nasıl üniversite okursunuz yazı dizisi 1

Yurtdışında nasıl üniversite okursunuz yazı dizisi 2



 

 

AVUSTRALYA

 

YGS ya da LYS sonucunu dikkate almayan Avustralya üniversiteleri İngilizcesi lisans eğitimi almaya yeterli olmayan gençleri ‘hazırlık okuma’ şartıyla kabul ediyor. Avustralya lisans mezunlarına 2 yıl, master ve doktora mezunlarına ise 4 yıla kadar çalışma izni veriyor.

 

Avustralya’da eğitim almak için Türkiye’deki üniversite sonuçları etkili değil. Öğrenciler mezun oldukları liselere göre değerlendiriliyor ve kabullerde lise diploma notu, yabancı dil bilgisi gibi unsurlar etkili oluyor. Avustralya İstanbul Başkonsolosluğu’ndan Barış Satar’ın verdiği bilgilere göre üniversite başvuruları iki ayrı dönemde yapılıyor. En yaygın program başlangıçları şubat ve temmuz aylarında. Bazı üniversiteler 3 ayda bir kez yani ekim ve mayıs aylarında da başvuru alıyor. 

Başa Dön