Türkiye’de ilk defa Zeytinburnu Belediyesi tarafından hayata geçirilen bilgi evleri, bir ilk olarak başladığı hizmet hayatında, öncü olmaya devam ediyor. On yıldır kültür, sanat ve eğitim alanlarında üyelerinin gelişimine destek veren bilgi evleri, bu kapsamda sosyal sorumluluk bilinciyle 21. yüzyılın becerileri olan eleştirel düşünme, problem çözme ve iş birliği gibi becerilerin gelişimini sağlamak amacıyla robot yapım atölyesini üyelerin hizmetine açtı.



Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, robotik eğitimleriyle üyelerin üç boyutlu düşünme yeteneğini, şekil ve uzay algılarını, hayal gücü ve ince motor becerilerini geliştirmeyi, üretme ve buluş yapma duygularını pekiştirmeyi ve tüm bunların yanı sıra sahip oldukları yeteneklerin farkına varmalarını amaçlıyor.

HAYAL DÜNYASINDAKİ ROBOTLAR GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

Toplamda 12 hafta sürecek olan robot yapım atölyesinin eğitimleri İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Burak Şişman ve Yrd. Doç. Dr. Yavuz Yaman’ın önderliğinde uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilecek. Hazırlanan eğitim programı doğrultusunda öncelikle robot yapım aşamasında kullanılan materyaller öğrencilere tanıtılacak ve ardından eğitim programı ilerledikçe bilgi evi üyeleri, birçok fonksiyonu yerine getirebilen robot uygulamalarını hayata geçirebilecek. Atölye çalışmaları tamamlandığında ise öğrencilerden tamamen kendi hayal ürünleri olan bir robot tasarımı yapmaları istenecek.

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, robotik alanlara ilgi duyan yenilikçi, girişimci ve hayal gücü yüksek bütün üyeleri robot yapım atölyesine davet ediyor.

Robot yapım atölyesine katılmak isteyen gençlerin www.bilgievi.org.tr adresini ziyaret etmeleri ya da 0212 679 64 27numarasından ilgili birimle irtibata geçmeleri yeterli.