Indiegogo'da kaynak arayan Petalite Flux, özel bir şarj girişi kullanan, harici bir batarya. Bu bataryanın farkı ise, sadece 15 dakika içerisinde tamamen şarj edilebilmesi.
 
Her ne kadar söylemek gereksiz olsa da, harici şarj cihazları oldukça kullanışlı olabiliyorlar. Tabii ki bu noktada unutulmaması gereken bir nokta, harici şarj cihazlarını şarj etmek oluyor. Indie projesi Petalite Flux, bu problemi bir bataryayı 15 dakika içerisinde şarj ederek aşmayı planlıyor. Bu işlemin gerçekleştirilmesindeki sır ise, elektrikli arabalardan alındığı söylenen bir teknoloji. Bu teknoloji ile normal harici bataryalarda kullanılan 2A yerine, özel şarj cihazından gelen 10A akım kullanılıyor ve bu şekilde seri bir şarj işlemi mümkün kılınmış oluyor.
 
Petalite Flux bataryanın kapasitesi 2.600 mAh; yani pek çok küçük telefonu tamamen şarj etmeye ve iPhone 6 Plus ve Sony Xperia Z3 gibi daha büyük telefonların pillerini yarıdan fazla oranda doldurmaya yeterli,
 
Üretici Petalite, Indiegogo'da 30.000 dolar toplamayı amaçlıyor ve haber yayına hazırlanırken, 10.000 dolara yaklaşılmıştı. Hedefe ulaşmak için, projenin önünde daha 24 gün olduğunu da belirtelim.
 
Petalite, bataryaların, eğer hedefe ulaşılırsa, 2015'te hazır olacağını söylüyor.