Son günlerin popüler teknolojilerinden olan 4K yani Ultra HD video formatı televizyonlardan sonra video kayıt edebilen cihazlar tarafından da yaygınlaşmaya başladı.

Panasonic'in ve Sony'nin 4K video kayıt edebilen fotoğraf makineleri ve video kamelarından sonra Samsung da 4K desteği sunan yeni modeli NX1'i duyurdu. Firmanın aynasız olarak tabir edilen model ailesinin yeni ürünü olan NX1, 28.2 Megapiksel çözünürlüklü fotoğraf çekebiliyor.

ISO aralığı 100-51.200 olan ürün, Wi-Fi (ac desteği var), NFC ve Bluetooth gibi teknolojileri destekliyor. Döndürülebilir 3 inçlik Super AMOLED bir ekranı bulunan fotoğraf makinesi elektronik bir vizöre de sahip. Fotoğraf makinesinde önceki modellerde olduğu gibi APS-C boyutunda CMOS sensör kullanılıyor.
Ekim ayının ortalarından itibaren sadece gövde fiyatı 1499 dolar olarak satışa sunulacak fotoğraf makinesiyle beraber 50-150 mm f2.8 diyaframlı bir objektif de duyuruldu. NX1, 4096 x 2160 piksel çözünürlüğünde saniyede 24 kare video kayıt edebiliyor. Fotoğraf makinesi aynı zamanda Full HD ve daha düşük çözünürlükte video kayıt da yapabiliyor. Yeni modelin birkaç ay içinde Türkiye pazarında da satışa sunulması bekleniyor.

4K yaygınlaşıyor

İlk olarak televizyonların destek vermeye başladığı 4K çözünürlüğü şimdi de bu görüntüleri üreten cihazlar desteklemeye başladı. Aralarında Panasonic. Sony ve Samsung gibi üreticilerin bulunduğu firmalar birbiri ardına 4K destekli video kayıt edebilen ürünlerini piyasaya sürüyor.