Giyilebilir teknolojilere olan ilgi giderek artıyor. Google’ın gözlüğüyle başlayan yeni trend tasarımcıların da hayallerini zorlamalarına neden oldu. Akıllı bilekliklerden yüzüklere, yeni nesil saatlerden ayakkabılara kadar giydiğimiz veya üzerimizde taşıdığımız hemen her şey akıllanacak. Şu sıralar Apple’ın satışa çıkan akıllı saati Apple Watch ile giyilebilir teknolojilere olan ilgi yeniden arttı. Ancak internet hızının kapalı alanların dışında henüz istenilen seviyede olmaması ve giyilebilir cihaz çeşitliliğinin azlığı talebin sınırlı kalmasına neden oluyor. Tüm dünyada beklentilerin hızla arttığı 4G ve 5G mobil iletişim teknolojilerinin hayata geçmesi ile birlikte ise giyilebilir teknolojilere yönelik tamamen farklı bir dönem başlayacak.

SINIR TANIMAYACAKLAR

İnternet hızının beklentilerin çok üzerine çıkmasıyla hem ürün tasarımı hem de hayata geçecek uygulamaların boyutu değişecek. Yakın geleceğe yönelik beklenen yeni nesil cihazların ilk tasarımları daha şimdiden konsept olarak tanıtılmaya başlandı bile. İster akıllı gözlükler ister bilezik, kolye veya yüzük gibi takılar tamamen kullanıcısının davranışlarına göre bilgi toplayıp haber, müzik veya film gibi istenen hizmetleri doğrudan kullanıcının bedenine taşıyacak.

Kullanıldıkça akıllanacak yeni nesil ürünler 5G ile birlikte çevredeki akıllanan diğer tüm nesnelerle de iletişime geçecek. İçerik arayarak vaktin harcanmayacağı içeriklerin doğrudan kullanıcıya geleceği bu dönemde hizmet seçenekleri de tamamen farklılaşacak. Bilgi ve heyecan dolu ‘çok yakın’ bir geleceğe hazır olun.

GÖZLERİMİZ BİLGİYE DOYACAK

Tasarımcılar teknolojik konseptlerinde en çok gözlüklerin üzerinde duruyor. Yeni nesil gözlükler hem içerik hem de haberleşmenin merkezi olacak.

MALZEMEYLE BİRLİKTE TASARIM DA DEĞİŞECEK

Yeni nesil malzemelerle birlikte tasarımcıların hayal güçleri de gerçeğe dönüşecek. İlk nesil esnek cihazlar satışa çıktı bile.

CİHAZLAR NABZA GÖRE ŞERBET VERECEK

Eğlenceye yönelik ürünlerde cihazlar kullanıcının vücut ısısı ve nabzına göre içerik sağlayacak.

AKILLI BİLEKLİKLER NE İSTENİRSE ONU YAPACAK

Akıllı saatlerle başlayan giyilebilir trendlerde teknoloji zamanla akıllı bilekliklere doğru kayacak. Bu cihazlar saat özelliğinin çok ötesinde marifetlere sahip olacak.

AYAKKABILAR YÜRÜDÜKÇE ENERJİ ÜRETECEK

Gelecekte herkes yürüdüğü oranda enerji üretecek. Elde edilen enerji ise istenilen cihazlara aktarılabilecek.