ASUS, şık, ince ve kendine yetebilen 19,5 inç PC ET2040’ı duyurdu. Alandan tasarruf odaklı PC, evin her yerinde kullanım için ideal.  ET2040, opsiyonel olmak üzere dahili bir kesintisiz güç kaynağı (UPS) ile birlikte temin edilebiliyor. UPS ani güç kesintileri karşısında bilgisayardaki verilerin kaybolmasını ya da zarar görmesini engelliyor. El kullanımı gerektirmeyen hareket kontrolü ve kapsamlı I/O girişleriyle, kompakt tasarımlı ET2040 mükemmel bir aile bilgisayarı olarak öne çıkıyor.
 
Hem güçlü hem kompakt
25 mm’lik en kalın noktasından 14 mm’lik en ince noktasına kadar ultra-ince tanımını hak eden ET2040, her ortama rahatlıkla uyum sağlıyor. Yekpare, katlanabilir metal ayaklığı sayesinde masa üstlerine en düşük seviyede yük bindiren ET2040, bu yönüyle kullanıcılara görüntüleme açılarını diledikleri gibi ayarlayabilme imkânını sunuyor. Net ve canlı görüntüler sunan 19,5 inç’lik HD ekran, LED arka aydınlatma ve gelişmiş güç verimi özelliklerine sahip. ET2040, önceki modellerine kıyasla çok daha iyi performans sunan, enerji verimli Intel® işlemcisi sayesinde gündelik bilgisayar görevlerinin tüm ağırlığını ortadan kaldırıyor. NVIDIA® GeForce® GT820M ekran kartı ise oyun keyfini doruğa çıkarırken HD videoların oynatılmasını ve düzenlenmesini çok daha akıcı hale getiriyor.
 
Kesintisiz kullanım için akıllı yedek güç
ASUS All-in-One PC ET2040 dahili kesintisiz güç kaynağı sayesinde ani güç kesintilerinde otomatik olarak akıllı yedek gücünü devreye alıyor. Bu sayede ET2040’ın kullanıcıları ani elektrik kesintilerinde önemli bilgilerini asla kaybetmiyor ya da görebilecekleri zarardan dolayı endişelenmiyorlar. ET2040’ın tasarımında kullanım kolaylığı bir öncelik olarak ele alınmış bulunuyor. Dahili 1 megapiksel HD kamera ve gelişmiş el hareketi algılama yazılımı sayesinde cihaz beş metreye kadar olan uzaklıklardan kontrol edilebiliyor. Kullanıcılar bilgisayara dokunmadan video izleyebiliyor, müzik dinleyebiliyor, fotoğraflara yakından bakabiliyor.
 
Her yerden bağlantı
ET2040, kompakt ve alandan tasarruf sağlayan tasarımına rağmen, evde ve işteki tüm bilgisayar ihtiyaçları için gereken I/O bağlantı seçeneklerini içeriyor. Toplamda altı adet USB girişine sahip cihaz, (üçü USB 3.0, ikisi USB 2.0) USB 2.0 girişlerinden on kat daha hızlı veri iletebiliyor. HDMI giriş ve çıkış bağlantıları ET2040’ın bir başka PC için ikinci ekran olarak kullanılabilmesini sağlıyor. Ayrıca ET2040 bu bağlantı girişleriyle büyük ekranlı bir HDTV’ye bağlanabiliyor.