Cisco servis dağıtımını hızlandırmak ve bulut sağlayıcıları için Intercloud yolculuğunu kolaylaştırmak amacıyla tasarlanan ortak bir platform için Microsoft ile veri merkezi ve bulut alanında işbirliğini genişlettiğini duyurdu.

Bugünün yeni nesil bulut hizmetlerinin donanım, yazılım, ağ, depolama ve sunucu platformları arasında uyumluluk gerektirdiğini belirten Cisco Türkiye Veri Merkezi ve Sanallaştırma Teknolojileri Müdürü Baran Karakurt “Bunun sonucu olarak bulut sağlayıcıları yeni bulut hizmetlerini pazara sürerken gerekli olan altyapı ile uygulama katmanlarının entegrasyonunun karmaşıklığını ve yüksek bütçelerini yönetme sorunu ile karşı karşıya kalıyorlar” dedi. Bu sorunu çözmek için Cisco ve Microsoft’un, dikkate değer oranda sadeleştirilme ve maliyet avantajı sağlayan ve bunun yanında hizmet dağıtımını hızlandıran “Microsoft Bulut Platformu için Cisco Bulut Mimarisini” (Cisco Cloud Architecture for the Microsoft Cloud Platform ) duyurduğunu ifade eden Karakurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Cisco, Intercloud teknolojisi ile bulut inovasyonunun yeniçağına öncülük ediyor. Tıpkı 1990’larda farklı yerel ağları birbirine bağladığımız gibi bugün farklı bulut altyapılarını da Intercloud ile birleştiriyoruz. Microsoft ile birlikte, iş ortaklarımızın pazara gidiş sürelerini gözle görülür şekilde hızlandırıyor ve müşterilerimizin talep ettiği hibrit bulut hizmetlerini sunmalarını sağlıyoruz.”

Cisco ve Microsoft’un hâlihazırda bulut ve veri merkezi pazarında güçlü bir iş birliği olduğunu vurgulayan Microsoft Global Yer Sağlayıcı Genel Müdürü Aziz Benmalek ise “Bugün ortak partnerlarımızın daha hızlı hizmet vermesini ve bulut tabanlı platformlarla kazançlarını daha hızlı artırmalarını sağlayacak ortak bir çözümle bu iş birliğini daha da geliştiriyoruz. Önerdiğimiz Teknoloji, Cisco ACI ile Windows Azure Paketini, bulut sağlayıcıların pazara sunma hızlarını artırırken, bir yandan da maliyetlerini düşürecek şekilde birleştiriyor. Cisco ve Microsoft beraber, iş ortaklarının güncel pazar koşullarında ve hızla değişen müşteri ihtiyaçları karşısında gelişmesine yardımcı oluyor” dedi.

Cisco ve Microsoft Entegre Bulut Platformu Sunuyor
Microsoft Bulut Platformu için Cisco Bulut Mimarisi (LINK) bulut sağlayıcılarına geleneksel IaaS (“hizmet olarak alt yapı”) hizmetlerinin ötesinde, IaaS, PaaS (hizmet olarak platform) ve SaaS (hizmet olarak yazılım) çözümlerini birlikte sunarak müşterilerine daha fazla değer önerebilecekler. Yeni çözüm öncelikle geleneksel kurumsal uygulamaların ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı ve bulut kaynaklı iş yükleri için Cisco’nun OpenStack destekli mimarilerini tamamlayacak. Cisco ilk referans mimarisini Nisan 2015’te yayınlamayı planlıyor.

Cisco İş ortakları ile Intercloud’u oluşturuyor
Cisco iş ortakları ile birlikte küresel olarak birbirine bağlı bulut ağı “Intercoud” u yapılandırıyor. Herşeyin Interneti ( IoE) için kurgulanan Cisco Intercloud, yüksek değerli uygulama iş yükleri, gerçek zamanlı analiz, ‘sonsuza yakın’ ölçeklendirilebilirlik ve yerel verilerin korunması kanunu ile tam uyumluluk içinde tasarlandı. Cisco; “en gelişmiş, tedariki ve kullanımı kolay hibrit bulut hizmetini sağlamak” vizyonu ile dünyanın en büyük bulut ağını kuruyor. Cisco Intercloud ekosistem iş ortakları Cisco Bulut Hizmetlerinin satıcısı, diğer eko sistem iş ortaklarının önerdiği Cisco bulut hizmetlerinin satıcısı, ekosisteme bulut hizmetlerinin sağlayıcısı ya da her üçü birden olabiliyor.

Ayrıca 14 bulut sağlayıcısı daha Cisco’nun Intercloud iş ortağı ekosistemine dahil olduklarını duyurdu. Böylece 50 ülkede 350’den fazla veri merkezinde çalışan 60’tan fazla Intercloud bulut sağlayıcısı oldu.