Citrix sektörün en gelişmiş bulut ağı işlevselliği olan NetScaler®'ın, Cisco Nexus 7000 Serisi Anahtarı için bir uzaktan hizmet aracı olarak piyasaya sürüldüğünü duyurdu. NetScaler'ın Nexus 7000 ile bu eşsiz entegrasyonu, Cisco Uzaktan Entegre Hizmet Motoru (RISE) teknolojisi kullanılarak iki şirket arasında ortaklaşa geliştirildi.
 
NetScaler, kurulduktan sonra, anahtarın zekasını geliştirmek için doğrudan anahtar arka düzlemine bağlı, dahili bir servis modülü gibi hareket eden harici bir cihaz ile entegre oluyor. Bu da otomatik kontrol, basitleştirilmiş uygulama ve genel olarak daha düşük bir çalışma maliyeti sağlarken, aynı zamanda sınıfının en iyi uygulama sağlama kontrol cihazının (ADC) bağımsız performansını, ulaşılabilirliğini ve güvenilirliğini sunmaya devam ediyor.
 
İşletmeler, bulut tabanlı hizmet modellerine doğru ilerlerken veri merkezleri, daha fazla karmaşa yükü olmadan uygulama performansını hızlandıran güçlü uygulama sağlama olanakları sunmak için entegre uygulama ağı hizmetlerine gereksinim duyuyor. Uygulama iş yükleri basit, esnek ve ölçeklenebilir bir şekilde başarıyla yönetilirken, veri merkezi maliyetlerinin düşürülmesi, yeni bulut ve mobil servisler çağında kritik bir unsur. Her biri bir Nexus 7000 uzak hizmetler aracı olarak görev yapabilen NetScaler VPX™, MPX™, SDX™ ve 1000V™'nin (dağıtımı Cisco tarafından yapılmaktadır) eşsiz entegrasyonu, kuruluşların NetScaler'ın tam gücünden yararlanmasını sağlayacak ve aynı zamanda herhangi bir Cisco Nexus 7000 Serisi anahtar arka düzlemiyle birleşme ek avantajını da sunacak. RISE teknolojisiyle geliştirilen Cisco Nexus 7000 Serisi ile Citrix NetScaler ürün grubu, uygulama sağlama için politika tabanlı yönlendirmenin yönetimini optimize etmek üzere birbirine entegre olacak.
 
Mobil bulut çağı
 
Cisco ve Citrix, BT endüstrisinin bir sonraki temel mimari geçişinin eşiğinde olduğuna inanıyor: mobil bulut çağı. Kuruluşların ve hizmet sağlayıcısı müşterilerin serbest piyasa ekonomisine geçişi yakalamasına ve iş modellerini dönüştürmesine yardım etmek için Cisco ve Citrix, masaüstü sanallaştırma işbirliklerini üç stratejik alanda genişletti: bulut ağı, bulut yönetimi ve mobil çalışma tarzları.
 
Citrix, NetScaler Ürün Grubu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Sunil Potti, "Ağlar, güvenli ve ölçeklenebilir mobil hizmetlerin sağlanması için bulut mimarilerine geçiş yaparken, akıllı otomasyon, uygulamayı kolaylaştırmak, operasyon kontrolünü arttırmak ve gerçek ağ esnekliği sağlamak için temel bir destek haline geliyor” derken, “Cisco RISE teknolojisinin Citrix NetScaler tarafından sunulan, sınıfının en iyisi uygulama sağlama özellikleri olan Nexus 7000 serisinde desteklenmesi, ağları büyük oranda basitleştirmek ve eşsiz bir beceri kazandırmak için genel ve özel bulutları güçlendirerek sektörün Nexus yapısıyla birleştirilen ilk teklifi oluyor” şeklinde konuştu.
 
 
Cisco Veri Merkezi Grubu Ürünleri Başkan Yardımcısı Ram Appalaraju ise bulut, mobilite ve sanallaştırmanın önderliğinde veri merkezleri temel bir değişim geçirirken, Citrix ve Cisco’nun esnek, ölçeklendirilebilir ve güvenli ağ konusunda ortak bir vizyon paylaştığını ifade etti. Appalaraju, “NetScaler'ın RISE aracılığıyla Cisco Nexus 7000'in sorunsuz bir uzantısı olarak bugün piyasaya sürülmesi, mobil-bulut çağında yeni ağ hizmet sunumu modellerine geçişi hızlandırmak için her şirketin sınıfının en iyisi teknolojilerini birleştirmek üzere işbirliği yapmaya olan bağlılığımızı gösteriyor” dedi.