Tabletler iş dünyasına ve müşterilere sıra dışı bir hareketlilik ve kablolardan bağımsız bir dünya sunarken, içeriği her zaman her yerde oluşturabilme veya kullanabilmenin getirdiği olanaklar, neredeyse sınırsız. 7 ve 8 inç ekranlar daha çok hareket halinde kullanılabilirlik sunarken, bazen içeriği büyük ekranda görmek istiyor veya tam iş üretkenliği için geniş ekran, klavye ve fareye ihtiyaç duyuyoruz.
Özellikle Dell Venue Android tabletleri için üretkenlik ve ekran yansıtma çözümü olan Dell Cast, bir HDMI adaptörü ve Dell Cast uygulamasından oluşuyor. Medya adaptörü pek çok monitör ve TV'nin USB girişine takılabilen küçük bir HDMI adaptörü. Müşteriler önceden yüklenmiş yazılımda kolayca gezinip Dell Cast'i iki moddan birinde çalıştırabiliyor: “Eğlence modu veya üretkenlik modu.” Eğlence modu, tabletteki içeriği kolayca geniş ekrana yansıtabiliyor. Filmleri geniş ekranda seyredebilir, sunumları büyük monitöre taşırken içerik ve slaytlar tabletten kontrol edebilirsiniz.
Dell Cast'in üretkenlik modu, medya adaptörü kavramını genişletip, insanların çalışma ve tabletleriyle etkileşime geçme şekillerine gerçek bir esneklik getiriyor. Üretkenlik modunda, yazılım uygulaması ve adaptör "kablosuz yuva" işlevi görüp, geniş ekranı kablosuz ya da USB bağlantılı klavyesi ve faresi olan bir masaüstü bilgisayara dönüştürüyor. Dell, müşterilerine Android cihazlarında masaüstü bilgisayar seviyesinde bir deneyim sunan tek üretici konumunda yer alıyor. Dell Venue Android tabanlı tabletleriyle, Dell Cast adaptörü ve yazılımı, Android ara birimini geleneksel masa üstüne benzeyen, birden fazla tarayıcı penceresi açılabilen, uygulama ikonlarının düzenlenebildiği esnek bir ara birime dönüştürüyor. Sistemin nasıl çalıştığını gösteren videoyu burada bulabilirsiniz.
 
“Dell Cast uygulaması mevcut Dell Venue 7 ve 8 Android tabletler ile -Michael Dell’in Intel Geliştiriciler Forumu’nda tanıttığı Venue 8 7000 Serisi de dâhil- ileride çıkacak Venue Android tabletlerde de önceden yüklenmiş olarak gelecek.”