Teksas’ta yapılan Dell World’de en son ürün, servis ve çözümlerini tanıtan Dell’; yüzde yüz müşteri odaklı vizyonuna ek olarak uçtan uça sunduğu çözümler ile de “Dünyanın En Hızlı Büyüyen Entegre Teknoloji Şirketi” olduğunu kanıtlıyor.

Dell Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Michael Dell, “Dell dünyanın en hızlı büyüyen entegre BT şirketi. Müşterilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri her türlü BT gereksinimlerini karşılayacak ürün ve çözümleri sunmak her zaman için en büyük hedefimiz. Müşterilerimiz ve iş ortaklarımız, veri merkezinden ve buluta kadar her alanda  Dell ile çalışmanın getirdiği güven ve kolaylığı hissediyor” dedi.

Dell uçtan uca çözümlerde kaydettiği büyüme ile rakiplerini geride bıraktı

Dell, IDC verilerine göre3 2014’ün ilk yarısında, terabayt cinsinden toplam dâhili ve harici depolama kapasitesi satışlarında 1 numaralı sağlayıcı oldu.

IDC verilerine göre Dell, küresel x86 sunucusu pazarında 2. sıradaki yerini korudu ve APJ’deki (Asya, Pasifik, Japonya) payını artırarak tekrar 1 numaraya oturdu. Dell, hem Rack hem de Blade sunucularda bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla iki çeyrek üst üste büyüme elde eden tek firma oldu. 

Dell, küresel yazılım projelerine özellikle veri analizi ve kurumsal uygulama entegrasyonunu da dâhil ederek, güvenlik ve bilgi yönetimi alanlarında geliştirmeye devam ederken, “Dell Software” çift basamaklı büyüme oranlarına ulaştı. Bir yıl önce Dell PartnerDirect programına yazılımın eklenmesinden bu yana Dell Software’in kanal kaynaklı gelirlerinde de çift basamaklı büyüme kaydedildi. 

IDC1 tarafından kısa bir süre önce açıklanan ilk bilgilere göre, Dell’in tüketici çözümleri alanında yakaladığı ivme, 2014’ün üçüncü çeyreğinde de devam etti. Dell, küresel pazar payında üst üste 7 çeyrekte, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla artış sağladı ve üçüncü çeyrekte en üst sıralarda yer alan iki ABD’li rakibinin toplam büyümesinden daha fazla büyüme sağladı. Bu verilere göre Dell, bütün dünyada PC sevkiyatlarını üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 10 artırdı.

Dell 2013 gelirlerine göre Gartner tarafından Bütün Dünyada Sağlık Hizmetleri Sunucuları İçin BT Hizmetleri sunan firmalar arasında 1 numara.

Dell kurumsal müşteriler için hizmet veren çözüm merkezlerinin sayısı artıyor

· Dell, 2015 yılının ilk yarısında Amerika’nın Illinois eyaletinde bütün dünyada kurumsal müşteri ve ortaklarının kapsamlı uçtan uca çözüm ve hizmetleri kolayca test edip değerlendirebilecekleri
· Dell, 2011’de İrlanda’da Limerick’te açtığı ilk merkezden bu yana açtığı merkezlerde yaklaşık 20.000 kurumsal müşteri ev sahipliği yapan Dell merkezlerinin ticari satışlar üzerindeki etkisi 4 milyar dolardan fazla oldu.
·Dell çözüm merkezlerinden yararlanan müşteriler, büyük işletme ve kamu kuruluşlarından küçük ölçekli, pazarın ortalarında yer alan şirketlere kadar değişiyor, ayrıca Dell’in kanal ortakları da bu merkezlerden yararlanıyor.
·Merkezler, müşteri ve ortakların özel BT gereksinimlerine en iyi şekilde cevap verecek çözüm ve teknolojileri keşfetmelerini, geliştirmelerini ve test etmelerini sağlayarak kritik bir rol üstleniyor. Böylece bu firmaların ticari başarılarını artırmalarına ve rekabet açısından avantaj elde etmelerine yardımcı oluyor.
·Dell’i rakiplerinden ayıran önemli bir özelliği de merkezler arasında oluşturduğu ağ. Bu ağ sayesinde, dünyanın herhangi bir yerinde bulunan bir merkez, diğerleriyle temasa geçebiliyor ve böylece Dell’in ağ tabanlı altyapısından yararlanarak, müşteri ve ortaklara uygulamalarını dünyanın her yerinde test etmelerini sağlayan gerçek bir küresel ağ gücü kazandırmış oluyor.