Dell, müşterilerin daha hızlı sonuçlarla verimliliği en üst düzeye çıkarmasına ve dağınık bulut bazlı ortamdaki faaliyetlerini modernleştirmesine yardımcı olacak, yeni ağ çözümlerini tanıttı. Yeni ürünler arasında; raf başına en yüksek yoğunluğa sahip ve -bugün piyasada tek olan- veri büyüklüğüne göre ücretlendirilen 10/40 GbE veri merkezi omurgası anahtarına sahip, enerji tasarruflu Dell Ağ Z9500 de bulunuyor.
 
Dell’in; “Yeni Aktif Yapı Kontrol Birimi”, “Endüstri Birliği” ve “Red Hat” gibi endüstri ortakları ile iş birliği yoluyla, sektördeki “Ağ İşlevlerini Sanallaştırma (NFV)” çözümlerini hızlandırma yaklaşımı, müşterilerin veri merkezi altyapılarını dönüştürmesinde ve modernleştirmesinde önemli rol oynuyor.
Dell, trafik düzenlerini, -bulut bazlı servis teklifleri de dâhil- günümüzün doğal iş yükü ihtiyaçlarını değiştirerek, müşterilerinin sanallaştırma ile gelen yeni taleplerini karşılamak üzere, veri merkezi ağ yapılarını yükseltmesine yardımcı oluyor. Dell, standart teknolojilerle eski sistemleri geliştirmeye yardımcı olan ve farklı sağlayıcıları destekleyen mimariler ile yazılım tanımlı ağlara (SDN), bulut bazlı hizmetlere ve NFV’ye kolay geçişi sağlayacak şekilde, gelecekteki değişikliklerden de etkilenmeyecek bir altyapı sunuyor.
 
Etkin maliyet ölçeklendirme için Dell Network Z9500 
 
Dell Network Z9500 yapı anahtarı, L2/L3 yönlendirme ve anahtarlama protokolleri seti ile yüksek yoğunluklu sabit biçim faktörlü veri merkezi anahtarı işlevine sahip. Dell Network Z9500 anahtarı, yüksek performanslı kurumsal veri merkezleri, bulut bilişim ve kurumsal LAN omurgaları için, merkezi veya dağınık omurga mimarileri ile 10/40 GbE veri toplama gerekliliklerini ele almak üzere tasarlandı. Dell Ağ Z9500, Web 2.0, yüksek performanslı hesaplama ve sanallaştırma gibi iş yükleri için de ideal bir çözüm olarak öne çıkıyor.
 
Benzersiz yoğunluk/performans: Dell’in önceki nesil anahtarlarına kıyasla RU başına üç kat daha fazla yoğunluk ve yarı yarıya gecikme ile 10 TBPS’den daha yüksek bir iş/zaman oranı sunuluyor.
 
En üst düzeyde esneklik: 132 40GbE bağlantı kapıları ve 528 10GbE'ye genişletilebilir bağlantı kapıları ile 3RU omurga anahtarı.
Bugün ve yarın için ölçeklenebilirlik: Küçük ölçekli veri merkezleri için yapıları oluşturmak ve bilişim talebi büyüdükçe yapı kapasitesini artırmak için, sabit biçim faktörlü bir anahtarda; 36, 84 veya 132 bağlantı kapısı SKU için ‘kullandıkça ödemeli’ lisanslamaya sahip ve gelecekteki değişimlere hazır ölçeklenebilirlik sunuluyor.
Web 2.0: Yüksek performanslı hesaplama ve sanallaştırma talep eden ve daha düz yapıları da içeren iş yükleri için ideal.
 
Son derece verimli: Aletsiz kurumsal hazır ray montaj kitleri sayesinde, verimli raf kurulumu için daha az zaman ve kaynak ihtiyacı.
Dell Aktif Yapı Kontrol Birimi (Active Control Manager) – OpenStack Bağlantısı
OpenStack ve OpenFlow, modern işletmelerin teknik becerilerinin ve altyapı ekonomisinin geliştirilmesini sağlıyor. Ancak ikisi de kurumsal BT tarafından benimsenmek için oldukça karmaşık ve zor yapılar olarak görülüyor. Bu nedenle bulut bazlı hizmetler için ağ işlevlerini iyileştirirken, ağ oluşturma yapılandırmalarını basitleştirmenin de bir yolu.
Dell Aktif Yapı Kontrol Birimi (Active Fabric Manager), bulut ve XaaS ortamlarında basit ve güvenli bir şekilde ağ işlevselliğini yapılandırmak ve yerleştirmek üzere özel olarak tasarlanmış bir SDN platformudur. Dell Aktif Yapı Kontrol Birimi, kurumsal OpenStack kurulumları için ve Dell OpenStack’ten güç alan bulut çözümlerinin isteğe bağlı bir bileşeni olarak tasarlandı. Bu yükseltme, fiziksel altyapının tam otomatik birleştirilmiş yaşam döngüsü yönetimine talebe bağlı sanallaştırılmış ağ hizmetleri sağlamak için tek bir entegre çözüm sunuyor.
 
Tek operasyon ve akıllı yaklaşım: Tak ve çalıştır ağ çözümleri, bulut ve yazılım yöneticileri için idealleştirildi. Bu çözümler, iş yükü ve politika farkındalığı sunmak üzere OpenStack uygulamaları ile birlikte çalışıyor. Ek olarak, güvenlik duvarı, yük dengeleme ve geniş alan ağ optimizasyonu gibi hizmet araçlarının dâhil edilmesine olanak tanıyor.
Özelleştirilmiş politika: İş yükleri her başladığında, durduğunda veya değiştirildiğinde duruma uyum sağlayarak her uygulama için güvenliği, performansı ve verimliliği artıran, talep üzerine özelleştirilmiş sanal yapılar oluşturuluyor.
 
Olağanüstü verimlilik: Esnek, otomatik olarak uyum sağlayan yapı hizmetleri, otomatik yaşam döngüsü faaliyetleri ve yapı genelinde merkezileştirilmiş görünürlük için kendi kendine hizmet ile tasarımda, faaliyetlerde ve uygulama sağlamada olağanüstü bir verimlilik sağlar.
 
Dell Aktif Yapı Kontrol Birimi, basit tak - çalıştır cihazların tanınmasından ve sağlanmasından otomatikleştirilmiş topoloji ve iletim optimizasyonuna, yapı genelinde programlanabilirliğe ve tek bir operasyonel yaşam döngüsüne kadar, yeni bir ağ vizyonu sunar. Aktif Yapı Kontrol Birimi, Ayrıca OpenStack’e entegrasyonu ile NFV kullanımlarını hızlandırmada kilit bir unsur olmanın yanı sıra, kurumsal kontrol yazılımlarında da temel bir yapı taşı olarak hizmet verir.
 
Dell NFV Yaklaşımı 
 
Dell, CloudNFV gibi endüstri birliklerine öncülük ederek ve endüstri ortakları ile işbirliği yaparak pazara yenilikçi NFV çözümleri getirmeye yardımcı oluyor. SDN’nin ağ esnekliğini artırması, maliyetleri düşürmesi, kurumsal ağlar içinde verimliliği getirmesi gibi NFV de aynı şekilde açık, bölünmüş ve bulut bazlı bir yaklaşım kullanarak telekomünikasyon endüstrisini dönüştürebilir.