Geçtiğimiz günlerde HERO 4 isimli yeni model ailesinin fotoğrafları internete düşen  aksiyon kamerası markası GoPro, resmi tanıtımını yaptı. Sızan görüntü ve teknik detayların doğru çıktığı yeni seride saniyede 30 kare 4K video kayıt yapabilen Black modelinin yanısıra dokunmatik ekranlı Silver modeli de bulunuyor. Ayrıca sızan bilgiler arasında yer almayan HERO isimli ucuz giriş seviyesi yeni bir ürün de tanıtıldı.

Giriş seviyesine yeni oyuncu

Firmanın sayıları giderek artan aksiyon kameralarına ucuz bir alternatif olarak sunduğu yeni HERO modeli ise saniyede 30 kare Full HD video kayıt, 5 Megapiksel fotoğraf kaydı ve kutusundan çıkan özel kılıfla 40 metreye kadar kullanılabiliyor. Bu modelin ABD fiyatı 130 dolar olarak belirlendi. Diğer iki modelden farklı olarak Wi-Fi özelliği bulunmayan yeni HERO, özellikle giriş seviyesi ucuz aksiyon kameralarına ciddi bir alternatif olacak.
Hem Black hem Silver modeli aynı zamanda 12 Megapiksel fotoğraf çekebiliyor. Bütünleşik olarak Wi-Fi özelliği bulunan her iki modelin en önemli farkı Black modelinin saniyede 30 kare 4K video kayıt yapması. Silver modelinde de 4K özelliği bulunuyor ancak saniyedeki kare sayısı sadece 15. Her iki modelde öncekilerde olduğu gibi kutusundan çıkan özel kılıfla 40 metreye kadar su altında da kullanılabiliyor. Yeni modellerden Black sürümünün ABD fiyatı 499, Silver sürümünün ABD fiyatı ise 399 dolar olarak açıklandı.

Bugüne kadar ürünlerine standart olarak ekran koymayan GoPro, Hero 4 Silver modeli ile bu durumu değiştiriyor. Önceki modelerde ekran bulunmazken opsiyonel olarak satılan bir ekran seçeneği vardı. GoPro'nun yeni modelleri 5 ekimden itibaren satışa sunulacak.