GoPro'nun yeni modelinde bütünleşik ve dokunmatik bir ekran yer alıyor. Özellikle doğa sporları yapanların vazgeçilmezi haline gelen aksiyon kameralarını üreten GoPro, bir sonraki hedefini insansız hava araçları olarak belirledi.

Wal Street Journal'da yer alan habere göre, GoPro tüketiciler için İHA üretmeyi planlıyor ancak ABD Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) tüketicilere yönelik İHA'lar hakkında sıkı kuralları bulunuyor. FAA'nın belirlediği yasakların, Amazon tarafından geçtiğimiz yıl öne sürülen İHA taşımacılığı projesini de rafa kaldırdığına inanılıyor.

GoPro'nun, gelecek yıl piyasaya sürmeyi planladığı İHA'ları 500-1000 dolar aralığındaki fiyatlarda satacağı ve İHA'ların, aksiyomn kameralarında olduğu gibi mobil cihazlarla uyumlu olması bekleniyor.

'Dronie' devrine öncülük edecek

San Francisco merkezli GoPro firmasının İHA fikrini uzun süredir planladığı düşünülüyor. Birçok GoPro kullanıcısı, model helikopterlere veya drone'lara yerleştirdikleri GoPro kameraları ile yükledikleri sayısız videoyu her gün YouTube ve diğer sosyal medya kanallarına yüklüyor.

Dünyanın en büyük drone üreticilerinden olan Çin merkezli SZ DJI Technologies, İHA'ları monte edilmiş olarak piyasaya sürüyor. GoPro'nun da uzun zamandır girmesi beklenen tüketicilere yönelik İHA piyasasına girmesiyle, drone'lar ile çekilen selfieleri temsil eden 'dronie'lerde de patlama yaşanması muhtemel.