Günlük hayatımız artık sosyal medya, mail, WhatsApp gibi dijital ortama taşınsa da bazı şeyleri kağıda basmamız gerekebiliyor. Ayrıca, basılı belgeleri fotokopi çekmek ve taratıp (scane etmek) dijital ortama atma ihtiyacımız oluyor. İşte saydığımız bu işlemlerin hepsini yapabilen, hepsi bir arada (All in one) yazıcılar, ofislerde ve evlerde bize büyük kolaylık sağlıyorlar.

Dünyanın önde gelen yazıcı üreticisi HP, hem ev kullanıcılarına yönelik, hem de küçük işletmelere yönelik hepsi bir arada yazıcısı HP Deskjet Ink Advantage 4645, modelini sundu. HP’nin hepsi bir arada yazıcı modeli Deskjet Ink Advantage 4645 modeli, akilligundem.com’un konuğu oldu. Bakalım Deskjet Ink Advantage 4645’in artıları ve eksileri nelermiş…

HP Deskjet Ink Advantage 4645 _2

Yazdırma

HP, yeni modeli 4645’te baskı kalitesi ve düşük maliyeti ön plana çıkarmış. Bildiğiniz gibi yazıcıların en büyük sorunu çabuk tükenen kartuşlar. HP, bu modelde baskı kalitesinden ve performanstan ödün vermeden 2 kata kadar daha fazla sayfayı aynı fiyata yazdırma imkanı sunuyor.

HP Thermal Inkjet baskı kalitesi kullanan yazıcı, otomatik çift taraflı yazdırma ve kopyalama işlevleri sayesinde hem zaman hem kağıt tasarrufu sağlayabiliyor.

Deskjet Ink Advantage 4645, siyah baskıda dakikada 8 sayfa, renkli baskıda ise 5 sayfa yazdırabiliyor. Cihaz, renkli belgelerde 1200×1200 dpi, siyah beyazda ise 1200×600 dpi çözünürlüğe ulaşabiliyor.

Yazıcıda kullanılan yeni teknoloji sayesinde, yazdırma esnasında mürekkep sızıntıları ve kartuş tıkanmalarını engelleyen cihaz, baskı maliyetlerini düşürerek, kullanıcılara tasarruf sağlıyor.

Ev ve küçük işletmelerin baskılarını minimum maliyette sunan yazıcı, aynı maliyete iki kata kadar daha fazla sayfa yazdırmaya olanak tanıyor. Deskjet Ink Advantage 4645, baskı kalitesiyle beğenimizi kazandı.

HP Deskjet Ink Advantage 4645 _4

Tarama ve kopyalama

Deskjet Ink Advantage 4645’in, çok fonksiyonlu yapıda çalıştığını belirtmiştik. Tarama ve kopyalama özelliği, yazıcının ana fonksiyonları arasında yer alıyor . Hem tarama, hem kopyalama hem de yazdırma işlemlerini yerine getiren yazıcı, 1200 dpi’da tarama işlemini gerçekleştirebiliyor Deskjet Ink Advantage 4645, faks ve kopyalama gibi diğer işlevleriyle de başarılı.

HP Deskjet Ink Advantage 4645 _3

Diğer özellikler

Türkçe menüye sahip Deskjet Ink Advantage 4645’in ön yüzünde minik bir ekran bulunuyor. Menüde hemen yandaki butonlar yardımıyla dolaşarak aradığınız seçeneklere ulaşabiliyorsunuz. Ancak menünün tepki süresi düşük ve ekran renkli değil.

Deskjet Ink Advantage 4645’te Wi-Fi desteği bulunuyor. Wi-Fi ağınıza bağlayabileceğiniz yazıcı, böylece çevre bilgisayarlardan kolaylıkla bağlanılabiliyor. Diğer yandan mobil cihazlarla da kullanılabilecek olan Deskjet Ink Advantage 4645, bunun için ePrint uygulamasına ihtiyaç duyuyor. Android ve iOS işletim sistemini kullananlar ePrint uygulamasını kullanabiliyorlar.

HP Deskjet Ink Advantage 4645 _1

Sonuç

Hepsi bir arada yazıcı ve baskı maliyeti uygun çözüm arayanlara hitap eden yazıcı, sunduğu maksimum fonsiyonlar ile (WiFi, mobil cihaz bağlantısı) ev kullanıcıları ve küçük işletmelerin gözdesi olacaktır.

Şık bir tasarıma sahip olan Deskjet Ink Advantage 4645, baskı konusunda ve sunduğu özellikleriyle iyi bir çok fonksiyonlu yazıcı olarak dikkat çekiyor. Doküman baskı ve fotoğraf baskı, tarama hızı gibi performansıyla beğendiğimiz yazıcı, fiyat performans olarak tüketicilerin ilgisini çekecektir.