Huawei, araç içi 4G LTE mobil WiFi cihazı Huawei CarFi’yi tanıttı. Bir golf sopasının zarif hatlarından ilham alınarak tasarlanan ve ekstra dayanıklı malzemelerden üretilen Huawei CarFi, araçları hareketli WiFi erişim noktalarına çevirerek gündelik yaşamı kolaylaştırmayı amaçlıyor.
 
150 Mbps’e ulaşan indirme hızı ve 10 cihaza kadar bağlantı kapasitesi sunan Huawei CarFi, ayrıca bir araçtan diğerine kolayca taşınabiliyor. Huawei, bu yenilikçi cihazın tüketicilere sağlayacağı faydaları uygulamalı olarak tanıtmak amacıyla, İspanya’nın Barselona kentinde gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi 2015 süresince kendi logosunu taşıyan 400 araçla, yolculara seyahat sırasında bu yeni bağlantı deneyimini sunacak.


 
Huawei Tüketici Ürünleri Grubu Mobil Genişbant ve Ev Ürünlerinden Sorumlu Başkan Yardımcı Steven Liu, yeni ürünü şöyle değerlendirdi; “Huawei olarak, hayatın her anında karşımıza çıkan bağlantı ihtiyacını karşılayacak yeni teknolojiler üretmek konusunda, daima bir adım önde olmaya çalışıyoruz. Mobil genişbant sektörünün öncülerinden ve LTE bağlantı alanında yeni nesil teknolojiler geliştiren bir şirket olarak Huawei, CarFi gibi cihazlar sayesinde, insanların hareket halindeyken de bağlantı kurma özgürlüğünü bir adım ileri taşıyor. Sektörde telematik olarak adlandırılan araç içi bağlantı, gelecekte kullanıcılara emniyet, kolaylık, bilgi ve eğlence yönünden faydalar sağlayacak olan, önemli bir trend.”
 
Araç içi bilgi-eğlence sistemlerinde internet kullanımının giderek daha da artması bekleniyor. Bu trende ayak uydurmak ve sağladığı potansiyel ve fırsatlardan yararlanmayı amaçlayan Huawei CarFi, hızlı LTE Cat4 altyapısı üzerinden 150 Mbps sektör için rekor düzeyde bağlantı hızı sunarken, 10 yolcuya kadar kolay ve hızlı erişim sağlamak için kullanılabiliyor. Cihazın sağladığı bağlantının avantajları arasında park yardımcısı, acil durum desteği, araç arıza tanımlama, ses tanıma, canlı yol durum güncellemeleri ve sürücülerin güvenle yolculuk etmelerini sağlayan sürüş tarzı tanımlama sistemi de yer alıyor.
 
Kapsama alanında WiFi uyumlu cihaz olmadığında otomatik olarak kapanan Huawei CarFi, araç kullanımda olduğu süre içerisinde kapalıyken dahi diğer elektronik cihazları şarj etmek için kullanılabiliyor. Dâhili bataryası olmadığı için sıcak iklimlerde karşılaşılan aşırı ısınma tehlikesinden etkilenmeyen Huawei CarFi, ayrıca gerektiğinde cihazın ısısını otomatik olarak azaltan bir ısı koruma fonksiyonuna da sahip.
 
video##1497##player

Araç çakmağı veya araç içi şarj cihazı çıkışına takılan Huawei CarFi’nin bütünleşik tasarımı, “açma” tuşuna basılı tutmak suretiyle kolayca devreye giren “tak ve çalıştır” özelliğiyle, kullanım kolaylığı ve emniyet sağlıyor. Uygulama mağazalarından indirilebilen ‘Huawei Hi-link’ uygulaması aracılığıyla Android ve iOS cihazlarla, ürüne uzaktan kumanda edilebiliyor.
 
Zarif ve şık bir tasarıma sahip olan Huawei CarFi, gündelik kullanım için dayanıklılığı arttırılmış yüksek kalite ahşap ve karbon fiber materyallerden üretiliyor. Siyah, Ahşap ve Kırmızı gibi üç farklı renk seçeneğiyle gelen Huawei CarFi, bu sayede birçok aracın iç tasarımına uyum sağlıyor. Cihaz, önde gelen araç üreticilerinin, araç çakmağı veya şarj aleti çıkışı olan tüm modellerinde kullanılabiliyor.