DataStar, ağ ürün ve çözümleri üreticisi Netis’in yeni bir dış mekan çözümünü satışa sundu. Özellikle yaz döneminde başta yazlık işletmeler olmak üzere geniş alana sahip site, otel, okul, hastane gibi her yer için kablosuz ağı sorunsuz ulaştırmayı sağlayan Netis WF2322, 10 km’lik bir alana interneti yaymayı sağlıyor.

Çok yönlü bir ürün olan Netis WF2322 hem yönlendirici (router), hem erişim noktası (access point-AP) hem de sinyal tekrarlayıcı özelliklerine sahip. Bu sayede tek bir cihaz ile açık alanda kablosuz ağ sorununa çözüm olabiliyor. İnterneti tüm binaya, binalar arasına, bahçeye, plaja yaymak için geliştirilen ürün, dış mekana ve her tür hava koşuluna uygun olarak üretilmiş. Bu sayede sağanak yağmur, kar, yıldırım gibi kötü koşullardan etkilenmiyor ve sorunsuz çalışıyor. Eksi 30 ile artı 70 derece sıcağa dayanaklı olan ürün, kolayca monte edilebiliyor.

Elektrik hattı olmayan yerlere de monte edilebilmesi için PoE (Power over Ethernet) desteği de olan ürünün içinde yerleşik 10dBi çift polarizasyonlu anten yer alıyor. 300Mbps kablosuz N bağlantı hızına sahip olan Netis WF2322 ile açık alanda güçlü ve hızlı internet erişimi mümkün oluyor. 

Ürün, üzerinde yer alan LAN/WAN girişi sayesinde Ethernet üzerinden modeme bağlanıyor. Farklı modları (işlevleri) sayesinde çok amaçlı kullanılabilen ürün küçük ve orta ölçekli işletmelerin her tür ağ senaryosuna uygun olarak konumlandırılıp kullanılabiliyor. Ürünün sahip olduğu modlar ise şunlar: AP (Access point), router, WISP, AP+Cilent, AP+Repeater, WISP+Clinet ve WISP + Repeater.

Güvenlik konusu da ihmal edilmeyen Netis WF2322, 64/128bit WEP, WPA-PSK, WPA2-PSK gib gelişmiş kablosuz şifreleme standartlarını destekliyor.

Netis’in Türkiye distribütörü DataStar, Netis WF2322’nin 49,99 USD+KDV fiyatla satılmasını tavsiye ediyor.