Apple yeni iPad modelleri ve 5K çözünürlüklü iMac modelini tanıttığı etkinlikte son ürün olarak Mac mini modelini teknolojiseverlere tanıttı. Mac mini modelinin 4'üncü jenerasyonu olan yeni cihaz, güncellenen donanımı ve indirimli fiyatı ile dikkat çekti.


 
Apple yeni Mac mini'nin giriş modelinde kullanıcılara, 1.4 Ghz'lik çift çekirdekli Intel Core i5 işlemci, 4GB bellek ve 500 GB sabit disk sunuyor. OS X Yosemite işletim sistemi ile gelen cihazda, iki adet Thunderbolt 2 portu ve Intel HD Graphics 5000 bulunuyor. Yeni Mac mini önceki modellere göre grafik performansı konusunda %90 daha hızlı.


 
Bugünden itibaren tüketicilerle buluşacak yeni Mac mini, önceki modele göre 100 dolar daha ucuzlayarak, 499 dolardan satışa sunulacak.
 
Mac mini serisinin orta seviye modelinde ise 2.6 GHz'lik Core i5 işlemci,  Intel Iris grafik ve 8 GB RAM bulunuyor. 1 TB sabit bulunan orta seviye Mac mini, önceki neslin başlangıç fiyatı ile aynı olarak 599 dolardan satışa çıkıyor.
 
Serinin en gelişmiş modeli ise 2.8 GHz Core i5 işlemci, 8 GB bellek ve 1 GB Fusion Drive ile geliyor. Orta modelde olduğu gibi Intel Iris grafik çözümüne sahip üst sınıf modelin fiyatı ise 999 dolar.