Tablet, akıllı telefon ve dizüstü bilgisayarlar aracılığıyla günlük işlerini yürüten kişi sayısı artarken, OKI yazıcıların mobil ve bulut baskı yetenekleri genişliyor.   AirPrint, Google Cloud Print, Cortado Workplace ve ePrint gibi çok sayıda uygulamayı destekleyen OKI yazıcıları aracılığıyla mobil ve bulut baskı çok kolay  alınabiliyor. Mobil cihazlar ile ağa bağlı, kablosuz veya web özellikli bir yazıcıya bağlanarak  yada Google Cloud Baskı ile ağ bağlantısına gerek olmadan cloud üzerinden baskı gerçekleştirilebiliyor.
Google CloudPrint (Google Inc.) 
 
OKI yazıcılar  Google Cloud Print™ servisi ile uyumlu çalışarak bulut baskı avantajını sunuyor. iPhone iPad ve Android cihazlar ile uyumlu olan, akıllı telefon veya bilgisayarlar aracılığıyla baskı  yapılabilmesini sağlayan uygulamadan yararlanmanızı sağlayan çok sayda Cloud Print Ready™  OKI yazıcısı bulunuyor.
Google Cloud Print ile, doğrudan Google hesabından tek bir tıklamayla yazıcıları güvenli şekilde paylaşmak ve yazdırma işlerini  yönetmek de aynı derecede kolay oluyor.
 
Google Cloud Print uygulamasından yararlanmak için OKI yazıcının yazılım güncellemesi gerekebiliyor. Talimatlar için: “http://www.okieurope.com/cloud-printing/” adresi  ziyaret ediliyor.

AirPrint (Apple Inc.)
OKI yazıcılarla uyumlu olan Apple Inc tarafından geliştirilen AirPrint,  iPhone, iPad veya iPod Touch gibi Apple cihazları aracılığıyla baskı yapmayı sağlıyor. Geliştirilen teknoloji sayesinde baskı almak için yazılım ve sürücü indirmeye, cihaz yapılandırmaya gerek kalmıyor. Yazıcının iOS cihazınız ile aynı Wi-Fi ağına bağlanması yeterli oluyor.
AirPrint tek fonksiyonlu siyah-beyaz B serisi,  çok fonksiyonlu (MFP) siyah beyaz MB serisi  ve çok fonksiyonlu renkli MC serisi OKI yazıcıları  ile kullanılabiliyor.
 
Cortado Workplace 
Bir OKI ortağı olan Cortado’nun geliştirdiği  Cortado Workplace tablet, akıllı telefon, PC veya Mac ile baskı yapılmasına imkan veren bir mobil baskı uygulaması. iPhone, iPad, iPod Touch, BlackBerry, Android ve Symbian ile uyumlu olan uygulama dosyalarınıza istediğiniz yerden, istediğiniz zaman erişme, bunları diğer cihazlara kopyalayalama ve basmayı mümkün kılıyor.
Cortado Workplace, OKI’nin yazıcı ve MFP portföyü ile tam uyum içinde çalışıyor. 

Daha geniş bilgi ve Cortado Workplace uygulamasını indirmek için,  “Cortado” web sitesini ziyaret etmek yeterli oluyor. .
 
ePrint uygulaması (Microtech Corp) 
ePrint,Microtech tarafından iOS ve Android cihazlar için geliştirilen için bir mobil baskı uygulaması. OKI uyumlu ePrint  cihaz kütüphanesinde tutulan fotoğrafları kullanarak kart ve takvim sayfaları, uygulama için alınan notları ve adres defterinden seçilen kişilerin bir listesi basılabiliyor.

ePrint Free kullanılarak OKI yazıcının uyumluluğu denenebiliyorKüçük bir bedel karşılığında temin edilebilen tam sürüm ile ise  çok daha yüksek fonksiyonellik sağlanıyor.
 
Daha fazla bilgi ve ePrint uygulamasını indirmek için, “Microtech Corp”
web sitesini ziyaret edebilirsiniz.