Gideceğiniz yerin kalabalık olup olmadığını evinizden bakarak öğrenebileceğiniz bir alıcı geliştirildi.
www.engadget.com sitesinde çıkan habere göre, gideceğiniz yerlerdeki insan durumunu evinizden, oturduğunuz yerden öğrenebiliyorsunuz. “Density Sensor” denilen bu alıcı ile gideceğiniz restoranda kaç kişi var ya da marketin kasasında uzun bir sıra mı var evinizden öğrenmeniz artık çok kolay.



Spor salonundaki aletlerin başında sıra beklemekten nefret etmeyen yoktur. Her zaman yer bulduğunuz mekânda sizin için en özel gecede ayakta kalmak ya da plajda değil güneşlenecek, denize girebilecek bir yer bile bulamamak ise insanı delirtebilir. Spor yapmak için en elverişli zamanı tahminler doğrultusunda bulabilmek mümkün ya da işi sağlama alabilirsiniz: “Density”e sorarsınız! Üstelik sadece anlık bilgileri değil, günün hangi saati yoğun ve hangi saati tenha, haftanın hangi günleri durum ne? Tüm bu sorulara yanıt bulmanız mümkün.

density_people_counter_1
 
Üretilen bu alıcı, “Density Sensor” sayesinde artık oturduğunuz yerden neresi kalabalık neresi değil rahatlıkla görebilecek, öğrenebileceksiniz.
 
Sistem, küçük bir alıcı ve bir baz istasyonundan oluşuyor. Density Sensor api’sini uyguladığınızda sisteme dâhil oluyorsunuz ve web sitenizden, dükkânda kapınıza yerleşik bir verici ile anlık bilgiler müşterilerinize ulaşmaya başlıyor.
 
Density Sensor’un mekan sahibine faydası
Density Sensor’un müşteri için olduğu kadar mekân sahibi için de faydası çok: Onun için en önemli bilgi, dükkana giren çıkan insan sayısı. Anlık, saatlik ya da istediği bir tarih için… Bu sayılarla bir yoğunluk istatistiği yapıp indirim günlerini ayarlayabilir, müşterilerine promosyonlar ve hediyeler vermek için zamanını seçebilir ve ayrıca başka organizasyonlar da gerçekleştirebilir, kendi ölü zamanlarını avantaja dönüştürebilecek fırsatlar yaratabilir ya da müşterilerine boş koltuk olduğunun notunu iletebilirler.
 
Alıcıyı istediğiniz bilgileri iletmek üzere (indirimler, yeni çıkan ürünler, farklı yerlerde bulunan aynı ürün gibi) ayarlayabiliyor ve müşterilerinize mağazanız / mekanınız hakkındaki tüm bilgileri veriyorsunuz. Üstelik Density Sensor kurulumu ve hardware bedava.
 
Detaylı bilgi ve api için siteye göz atmak isterseniz: Density Sensor, http://www.density.io/