OLED ekranlar, LCD teknolojisine göre daha parlak, daha ince ve daha az enerji tüketen panelleri beraberinde getiriyor. Gelen yeni bilgilere göre, çok yakında OLED ekranları bilgisayarlarda sıklıkla göreceğiz. Bunun ilk örnekleri Lenovo ve HP'den, CES 2016 fuarında geldi.

İlk OLED panelli 2'si 1 arada hibrit modellerini CES 2016'da açıklayan HP ve Lenovo, böylece bu ürün kolunda önemli bir pozisyonda olan Spectre x360 veThinkPad Yoga modellerini OLED'le güçlendirecek. HP tarafında Spectre x360 13.3 inçlik modeli OLED'le kuvvetlendiren HP, bu sayede selef modellere kıyasla daha iyi görüntü sunarken, daha ince ve hafif olmasıyla dikkat çekecek. Aynı senaryo Lenovo'nun OLED'li ThinkPad X1 Yoga modeli için de geçerli.

CES 2016'da OLED paneller yalnızca hibrit PC'lere değil, aynı zamanda masaüstü monitörlerde de göründü. Dell'in tanıttığı yeni OLED monitörlerden UltraSharp 30 Ultra HD 4K olarak anılan model, tam 30 inç boyutunda ve 1.07 milyon renk desteği sağlıyor. Buna ilave olarak 400.000:1 kontrast oranının sahibi olan monitörün fiyatı ise 4.999 Dolar olarak açıklanmış durumda.

OLED ekranların; daha üstün bir görüntü deneyiminin yanı sıra daha ince ve hafif panellere izin verdiği bir gerçek. Fakat diğer yandan fiyatları da yukarı çektiği açık. Bu açıdan bakıldığında, bu panellerin ne kadar tercih edileceğini, önümüzdeki günlerde göreceğiz.