Samsung Electronics, Berlin'de düzenlenen IFA 2014 kapsamındaki "Smart MultiXpress" Tanıtım Etkinliği’nde, Avrupa pazarına on yeni çok fonksiyonlu yazıcı (multi-function printer - MFP) modeli sunulduğunu açıkladı. Bu  çok fonksiyonlu yazıcılar, kendi türlerinde Android işletim sistemiyle donatılmış ilk yazıcı modelleri olma özelliğini taşıyor. Yeni cihazlar, daha bağımsız, sezgisel ve her tür iş ortamı için daha ölçeklenebilir olacak şekilde tasarlandı.
 
Yeni Android tabanlı çok fonksiyonlu yazıcılar Samsung'un “BT ve Akıllı Ofis” ekosistemine sorunsuz bir şekilde entegre olacak yazıcı çözümleri geliştirme çabalarının bir parçası. Yeni yazıcılar, kişisel bilgisayardan bağımsız olarak çalışabilmeyi sağlayan “ Samsung Smart UX Center çerçevesinde, uygulama ölçeklenebilirliği ve tüketici dostu bir kullanıcı arayüzü içeriyor.
Samsung Electronics Yazıcı Çözümleri İdari Başkan Yardımcısı Dr. KiHo Kim konuyla ilgili olarak; "Samsung, kullanıcı  odaklı yeniliklerine devam ediyor. Bu kapsamda, Android işletim sistemiyle donatılmış ilk  çok fonksiyonlu yazıcılar, Samsung'un ticari müşterilerine sunduğu akıllı ofis deneyimini güçlendirirken, çok boyutlu ve ileri yazdırma teknolojilerini mümkün kılacak. Samsung,  kurumsal müşterilerimizin çalışma tarzları ve süreçleri, kişisel bilgisayarlardan bağımsız hale gelmeye devam ettikçe, daha üstün performans ve üretkenlik içeren yeni  yazıcı çözümleri sağlamaya devam edecek" dedi.
 
Kişisel bilgisayar olmadan yazdırmak
 
Yeni Samsung Smart MultiXpress serisi  çok fonksiyonlu yazıcıların her biri 10,1 inçlik bir tam dokunmatik ekran paneli içeriyor. Bu panel, kullanıcıların, kişisel bilgisayara ya da sunucuya bağlanma ihtiyacı duymadan; web tarayıcılarından, e-postalardan, haritalardan, resimlerden ve benzer içeriklerden, arama ve yazdırma yapabilmelerine olanak sağlıyor. Dokunmatik ekran, belgeler için ön izleme yapma ve ayrıca düzenleme, not ekleme özelliklerini de sunuyor.
 
Kullanıcı dostu deneyim
 
Yeni Smart MultiXpress serisi  çok fonksiyonlu yazıcılar, “Samsung Akıllı Kullanıcı Deneyimi Merkezi”, yani Samsung Galaxy serisi akıllı telefonlar ve tabletlerde kullanılan kişiselleştirilebilir kullanıcı deneyimi teknolojisi kullanılıyor. Ayrıca Smart MultiXpress serisi  çok fonksiyonlu yazıcılar, titreşimlerle dokunma hissi sayesinde daha güçlü bir kullanıcı deneyimi sağlayan ilk dokunsal teknoloji uygulaması olarak kabul ediliyor.
 
Genişletilebilir ve sınırsız bağlantı
 
Android işletim sistemi, yeni çok fonksiyonlu yazıcılarda sınırsız yazdırma uygulaması ve ölçeklenebilirliği kazandırıyor. “Samsung Bulut Yazdırma Hizmeti” sayesinde, hareket halindeyken de bağlanmak son derece kolay. Bu özellik serinin hem bağlantı hem de ölçeklenebilirliğini güçlendiriyor. Ayrıca, tüm Smart MultiXpress serisi MFP'ler, Samsung’un XOA (eXtensible Open Architecture - Genişletilebilir Açık Mimari) yazdırma çözümü platformuyla uyumlu ve özel iş ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlanabilir olarak tasarlandı.
 
Daha iyi NFC yazdırma teknolojisi
 
Ek olarak yeni çok fonksiyonlu yazıcılar , kurumsal pazarın değişen ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde NFC Pro'ya yükseltildi. Ayrı olarak satın alınabilecek yeni Samsung NFC Pro aksesuarı ile yeni yazıcılar, akıllı telefonlardan mobil yazdırma için kolay erişime, daha güçlü bir kullanıcı kimlik denetim sürecine ve iyileştirilmiş BT yönetimi fonksiyonlarına izin veriyor. Bu fonksiyonlara örnek olarak, sadece NFC Pro aksesuarına dokunarak, aynı güvenlik ayarlarını birden fazla çok fonksiyonlu yazıcıda  kullanabilme özelliği gösterilebilir.
 
Yüksek kalite ve güvenilir teknoloji
 
Samsung'un Smart MultiXpress serisinin tanıtımı, hem ticari müşterilerin verimliliğini ve üretkenliğini artıracak hem de daha yüksek belge işleme hızı sağlayacak. 1 GHz çift çekirdekli CPU sayesinde, cihazların çıkış hızı daha önceki tek çekirdekli CPU'lu cihazlara göre 1,5 kat daha yükseliyor ve bu hız, çok sayıda kullanıcının kesintisiz olarak büyük belgeleri yazdırmasına ve taramasına izin veriyor.
Ayrıca, Smart MultiXpress serisi MFP'ler, daha uzun ömürlü toner ve tambur teknolojileri sunarak, benzer modellere göre kullanım ömrünü daha fazla uzatıyor. Böylece daha yüksek bir güvenilirliğe ve daha düşük bir   mülkiyet maliyetine ulaşılıyor.
 
Samsung Smart MultiXpress serisi çok fonksiyonlu yazıcı modelleri
 
Smart MultiXpress serisi çok fonksiyonlu yazıcılar, dört farklı yazıcı kategorisinde on yeni model içeriyor;
 
• X4300 serisi A3 Renkli  çok fonksiyonlu yazıcı : X4300 serisi A3 renkli MFP'ler X4300LX, X4250LX ve X4220RX modellerini içeriyor. Bu modellerin çıkış hızları sırasıyla; “30, 25 ve 22” sayfa/dakika. X4300 serisi, “Çift Tarama ADF” teknolojisiyle donatıldı. Böylece renkli olarak 100 çift taraflı görüntü/dakika ve tek renkli olarak 120 çift taraflı görüntü/dakika hızlarında çalışabiliyor. Tüm modeller, Samsung’un keskin, canlı, parlak ve profesyonel renk kalitesi sağlayan “Temiz Sayfalar İşleme Motoru (Rendering Engine for Clean Page - ReCP)” teknolojisiyle ve Polimerize tonerle donatıldı. X4300LX modeli MFP'ler, siyah-beyaz toner için 23.000 ve tambur için 100.000 sayfa olmak üzere ayda 85.000 sayfaya varan bir yazdırma kapasitesine sahip.
 
• K4350 serisi A3 Tek Renkli  çok fonksiyonlu yazıcı: K4350 serisi A3 tek renkli MFP'ler, K4350LX, K4300LX ve K4250RX modellerini içeriyor. Bu modellerin çıkış hızları sırasıyla; “35, 30 ve 25” sayfa/dakika. K4350 serisi yazıcılar, “Çift Tarama ADF” teknolojisiyle donatıldı. Böylece renkli olarak 100 çift taraflı görüntü/dakika ve tek renkli olarak 120 çift taraflı görüntü/dakika hızlarında çalışabiliyor. K4350LX modeli yazıcı, toner için 35.000 olmak üzere ayda 85.000 sayfaya varan yazdırma kapasitesine sahip. Tambur için ise 200.000 sayfa çıkışa sahip.
 
• M5370 serisi A4 Tek Renkli çok fonksiyonlu yazıcı: M5370 serisi A4 tek renkli MFP'ler M5370LX ve M4370LX modellerini içeriyor. Bu modellerin çıkış hızları sırasıyla “53 ve 43” sayfa/dakika. M5370 serisi yazıcılar, “Çift Tarama ADF” teknolojisiyle donatıldı ve böylece 80 çift taraflı görüntü/dakika hızlarında tarama yapabiliyor. M5370 modeli yazıcılar, toner için 30.000 sayfa olmak üzere ayda 300.000 sayfaya varan bir yazdırma kapasitesine sahip. Tambur için ise 100.000 sayfa çıkışa sahip.
 
• M4580 serisi A4 Tek Renkli çok fonksiyonlu yazıcı: M4580 serisi A4 tek renkli MFP'ler M4580FX ve M4583FX modellerini içeriyor. Bu modellerin çıkış hızı 45 sayfa/dakika. M4580FX ofis otomasyonu, M4583FX ise BT kanalıyla satışa sunuluyor. M4580 serisi MFP'ler, “Çift Tarama ADF” teknolojisiyle donatıldı ve böylece 60 çift taraflı görüntü/dakika hızlarında tarama yapabiliyor. M4580 modeli yazıcı, toner için 40.000 sayfa olmak üzere ayda 200.000 sayfaya varan yazdırma kapasitesine sahip. Tambur için ise 100.000 sayfa çıkışa sahip.