“Red Hat Ceph Depolama için InfiniFlash” çözümü, küresel kullanıcılara ölçeklenebilir yeni nesil depolama mimarisi sunuyor.

Dünyanın, açık kaynak çözümlerinin lider sağlayıcısı Red Hat ile flaş depolama çözümlerinin dünya lideri SanDisk, kurumsal kullanıcılara Ceph ve flaş depolamanın birleştirilmiş faydalarını sunmak amacıyla, bugün güçlerini birleştirdiklerini duyurdu. İşbirliği çerçevesinde, SanDisk'in ödüllü InfiniFlashTM flaş depolama sistemi ile Red Hat'in Ceph Depolama çözümü eşleştirildi.

Çözüm, kurumların veri yönetimlerine dünya standartlarında performans ile verimlilik kazandırırken, diğer yandan sermaye ve operasyonel giderlerini önemli ölçüde azaltıyor.

İşbirliğinin bir parçası olarak, SanDisk'in en yeni SanDisk InfiniFlash depolama çözümü için Ceph çözümü olan Red Hat Ceph Storage tercih edildi. Red Hat'in, yazılım tanımlı depolama teknolojisi ile açık kaynağın birleşimi ve SanDisk'in flaş depolama çözümü, işletmelerin kapsamlı iş yüklerini ve yüksek performanslı depolama ihtiyaçlarını karşılamalarına imkan veriyor.

Red Hat Ceph Storage  açık kaynaklı, büyük çapta ölçeklenebilir, yazılım tanımlı bir depolama çözümüdür. OpenStack topluluğu tarafından geniş ölçüde kullanılan çözüm, bulut mimarisinin ihtiyaç duyduğu depolama taleplerine verimli bir platform aracılığıyla cevap vermektedir.

SanDisk'in InfiniFlash sistemi, all-flash performansının HDD maliyetlerinde orta ve büyük ölçekli kurulumlara uyarlanabilir olmasını sağlıyor. Red Hat Ceph Storage ile birleştirilmiş çözüm  petabayt ölçeğindeki kapasiteleri, en yüksek yoğunluk ve performansla, buna karşılık düşük depolama maliyetleriyle sağlayarak, özellikle katsayılarla artan verilerini yönetmekte güçlük çeken organizasyonlara hitap ediyor.

Red Hat Depolama Çözümlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ranga Rangachari konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu çözümde SanDisk ile 
birlikte çalışmaktan gurur duyuyoruz. İşbirliğimiz, flaş teknolojisinin daha önce hiç olmadığı kadar ölçek ve performans gücü sağlamasını amaçlıyor. Biz, bu teknolojinin günümüzün geleneksel ve patentli depolama pazarını değiştirecek potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz. Müşterilerimiz, denge ve performans testleri gerçekleştirilmiş ve optimizasyonu yapılmış SanDisk InfiniFlash System ve Red Hat Ceph Storage ile sınıfının en iyisi platformlarının geniş 
bir portföyüne sahip oluyor."

SanDisk Sistem ve Yazılım Çözümlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı 
ve Genel Müdür Ravi Swaminathan ise şu açıklamada bulundu: "SanDisk 
olarak açık kaynağın teknoloji endüstrisi özelinde inovasyonun gelişimine önemli katkılar yaptığına inanıyoruz. Red Hat ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile mobil, bulut ve işletme altyapılarının kurulumlarında açık kaynak topluluğuna devam eden bağlılığımız dolayısıyla büyük heyecan duyuyoruz. SanDisk'in flaş optimizasyonu ve Red Hat Ceph Storage gibi açık kaynak yazılımlarının 
öncülük ettiği standartlarla oluşan ürün spesifik inovasyonlar sayesinde InfiniFlash, Hyperscale ve büyük ölçekli OpenStack ortamları için performans, çeviklik ve devrim niteliğinde bir ölçeklenebilirlik kazandırıyor."