Giderek daha hareketli yaşam, sabit kullanmaya alıştığımız teknolojik cihazları da mobil hale getiriyor. Özellikle iş seyahatlerinde doküman ve evrakların taşınması sık seyahat edenlerin önemli sorunları arasında. Taşınabilir tarayıcılar ile bu soruna çözüm sağlayan Belçika merkezli IRIS’in yeni modeli hem hafif, hem hızlı, hem de renkli tarama özelliğine sahip.
 
IRIS’in Türkiye distribütörü DataStar tarafından Ekim ayı içinde Türkiye’de de satışa sunulacak olan IRIScan Express 4 mobil tarayıcı, kendi sınıfındaki en hızlı tarayıcılar arasında. Dakikada 8 sayfa tarama yapabilen ürün, küçük boyutu ve hafifliği sayesinde her yere taşınabiliyor. IRIS’in doküman yönetimi yazılımları konusunda uzun yıllara dayanan deneyiminin sonucunda tarayıcı ile birlikte dünyaca ünlü OCR yazılımı ücretsiz olarak veriliyor. Bu yazılım sayesinde tarayıcının hem kullanımı basitleşiyor hem de yararlı birçok özellik ekleniyor.
 
Yolda, ofiste, otel odasında her yerde rahat kullanılan IRIScan Express 4, tek yaprak beslemeli ve USB’den enerji alıyor. Bu sayede elektrik prizi gerektirmeden, USB’den bilgisayara bağlanarak çalışabilen ürün, kullanıcılara özgürlük sağlıyor. Herhangi bir çanta ya da sırt çantasında taşınabilecek boyuttaki ürün, küçük boyutuna karşın 1200dpi’a kadar tarama yapabiliyor. Hem renkli, hem siyah/beyaz tarama yapabilen mobil tarayıcı ile kartvizitten faturaya her tür dokümanı taramak mümkün. Ürün ile birlikte ücretsiz verilen OCR yazılımı ile taranan dokümanları Word, Excel vb farklı formatlarda kaydetmek; bulutta (cloud) paylaşmak; adres defterine eklemek (kartvizitleri) gibi işlemler basitçe yapılabiliyor.
 
Temizlemesi de çok kolay olan ürün, hem Windows hem Mac hem de Linux uyumlu. Ürünün bazı teknik özellikleri ve tahmini satış fiyatı ise şöyle:
 
·         IRIScan Express 4 Mobil Tarayıcı
·         Tek yaprak beslemeli mobil tarayıcı,
·         Kompakt ve hafif tasarım (yaklaşık 400 gr ağırlığında),
·         USB’den şarj oluyor, elektrik prizi gerekmiyor,
·         Dakikada 8 sayfaya kadar tarama yapabiliyor,
·         300 / 600 / 1200 dpi tarama çözünürlüğü,
·         Renkli simplex ve S/B tarama,
·         A4 (maks) tarama boyutu (kartvizit, fotoğraf, makbuz vb tarayabiliyor),
·         Otomatik belge boyutu algılama ve kırpma özelliği,
·         Flip kapak sayesinde kolay temizlenme özelliği,
·         Windows, Mac, Linux uyumluluğu,
·         Boyut: 3.4 x 29 x 5.1 cm,
·         Fiyat: 149 USD + KDV.