Teknolojide ilklerin yaratıcısı Hitay Yatırım Holding bünyesinde faaliyet gösteren Teknoser, masaüstü sanallaştırma, bulut ağları ve network altyapılarında yarattığı değerler ile dikkat çeken, kurumlara maliyet ve zaman yönetiminden güvenlik avantajlarına kadar birçok fayda sunan Citrix XenApp, XenDesktop ve NetScaler ürünlerini müşterilerine tanıttı.
 
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Teknoser Genel Müdür Yardımcısı Alpay Yüksel, 2013 yılından bugüne firmanın yaptığı atılımlardan bahsetti. Çözüm, ürün ve satış odaklı insan kaynağına yapılan yatırım ile bugün sistem entegratörlüğü alanında son derece deneyimli ve uzman bir kadroya sahip olduklarının altını çizen Yüksel, “65 hizmet noktası avantajımız ile 81 ilin tamamına, 3’üncü parti firmalara ihtiyaç duymadan kendi ekiplerimiz ile ulaşabiliyoruz. KKTC dâhil tüm müşterilerimize iki saatte cevap verebilme, dört saatte çözümü kendi ekiplerimizle sağlama gücümüz var. Sistem entegratörlüğü yapılanmamız çerçevesinde bir çok niş üründe yatırımlarımızı tamamladık. Dünyadaki teknolojik trendleri takip ederek, Türkiye’de uygulama alanını/şeklini belirleyip bu anlamda yenilikçi, hızlı, yetkin ve öncü olmaya çalışıyoruz. Citrix de bunlardan bir tanesi. Citrix ile geçtiğimiz yıl bu kapsamda başlayan işbirliğimizi 2015 yılında geliştirerek büyütmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
 
BT maliyetleri yüzde 40 oranında düşüyor
 
Etkinlik konuşmacılarından Exclusive Networks Bulut Teknolojileri Sistem Mühendisi Veli Anlama, XenApp ve XenDesktop uygulamalarının Windows 7 ve Windows 8’de dağınık olarak yer alan verileri bir merkezde toplayıp güvenli erişim imkânı verdiğini söyledi. Bu yatırımlar ile BT maliyetlerinin yüzde 40 oranında düştüğünü belirten Anlama, sözlerini şöyle sürdürdü: “XenApp ile kullanıcılar, bilgilere evden ya da dışarıdan kullandıkları tablet, telefon ya da bilgisayarlardan ulaşabiliyor. Hemen her sektör için kullanılabilir bir sistem, özellikle de hizmet sektörü için çok önem taşıyor.”