Toshiba, Depolama Çevre Birimleri Bölümü yeni Q Serisi Pro dahili katı hal diski’nin (SSD) Avrupa’da satışa sunulduğunu duyurdu. Q Serisi Pro SSD, PC’lerin ve notebook’ların performansını yükseltirken, hafızanın korunması için sağlamlık ve dayanıklılık da sunuyor. 128GB, 256GB ve 512GB seçenekleri bulunan Q Serisi Pro, ilave güç harcamadan daha hızlı sistem açılışı ve daha hızlı işletim isteyenler için ideal. SATA Gen3 (6Gbps) arayüzü ve 554MB/s (okuma) ve 512MB/s (yazma)’ya kadar okuma/yazma hızları ile yeni SSD, PC ve notebook üzerinde oyun oynayanlar gibi gelişmiş performansa ihtiyaç duyanlar için de mükemmel bir seçim. Düşen fiyatları ve artan kapasiteleri ile SSD’ler, depolama pazarında yükselişte. Yalnızca geçen yıl dünya çapında 31 milyon adet satılan SSD’lerin satışının 2017’ye kadar 227 milyon adede ulaşması bekleniyor.
Depolama IHS analistleri bu yükselişin pazardaki Ultrabook’ların ve ultra-ince notebook’ların popülerliğinin artmasına bağlanabileceğini belirtiyorlar. NAND flaş hafıza daha hızlı erişim süresi ve daha düşük bekleme süresi sağladığından Ultrabook’larda SSD kullanımı çok yaygın. SSD’lerin mekanik parçası bulunmadığından ve darbe, titreşim ve ısı değişimi gibi koşullara daha dayanıklı olmalarından dolayı hareket halinde kullanıma daha uygun. Ayrıca çok daha sessiz performans sunuyorlar.
Yeni Toshiba Q Serisi Pro SSD, 7mm’lik yeni ince ve hafif tasarımı ile Ultrabook’lara ve diğer ultra-ince notebook’lara mükemmel uyum sağlıyor. Ayrıca SSD, montaj haznesi ile beraber sunulduğundan dolayı hem Ultrabook’lara, hem de geleneksel 9.5mm yüksekliğindeki sürücü yuvasına sahip geleneksel notebook’lara uygun. Q Serisi Pro, eski dahili HDD’ler ile SSD Q serisi Pro’yu hızlı ve kolay şekilde değiştirmeye yarayan ücretsiz olarak indirilebilen NTI Echo veri aktarımı yazılımı ile beraber sunuluyor. 2 yıllık garanti ise gönül rahatlığıyla kullanım sağlıyor.