Kablosuz ağ pazarının dünya lideri olan TP-LINK, yeni VDSL2 modem/router’ını duyurdu. TD-W9980 model modem/router çift kanallı ve hem VDSL2 hem ADSL2+ destekli. Yüksek hızlı internet sağlayan VDSL2 desteği, 100Mbps’ye kadar geniş bant hızları destekliyor. ADSL2+ ve geriye dönük ADSL desteği de olan ürün çift kanallı yapısı ile toplamda 600Mbps kablosuz hızlara ulaşabiliyor.
Kesintisiz HD video, online oyun, HDTV gibi yüksek hız gerektiren uygulamalar için ideal olan TD-W9980, dört adet Gigabit LAN girişi, iki adet çok işlevli USB girişi ile yerel ağ oluşturmak için gerekli altyapıyı da sunuyor. Hem ev hem küçük ofislerin ihtiyaçlarına uygun bir çözüm olan ürün, farklı bağlantı tiplerine (VDSL, ADSL, Ethernet, WAN/LAN) destek vererek kullanıcılara esneklik sağlıyor.
TD-W9980’in eşzamanlı çift kanal desteği aynı ağda iki ayrı ağ kullanılıyor gibi rahatlık sunuyor. Web’te sörf, e-posta gibi günlük ve basit işlemler 2.4GHz bandında, daha yüksek hız gerektiren işlemler 5GHz bandında ve otomatik olarak yürütüldüğü için yoğun kullanım nedeniyle oluşabilecek yavaşlamaların önüne geçiliyor.
Ürünün çok işlevli USB girişlerine yazıcı, medya oynatıcı vb farklı cihazlar bağlanabiliyor. Bu sayede modem/router’ın olduğu mekandan (ev ya da ofis) uzaktayken de FTP sunucu işlevi kullanılarak dosyalara, verilere ulaşmak mümkün oluyor. Ayrıca kullanıcıların kendilerinin rahatlıkla değiştirebileceği LAN/WAN (yerel ağ/geniş ağ) girişi sayesinde VDSL/ADSL modem, aynı zamanda kablonet, uydunet ya da fiber bağlantı tiplerini de destekler bir kablosuz router olarak da kullanılabilmekte.
Yeni nesil internet için IPv6 desteği olan ürün aynı zamanda 10 IPSec VPN tünel desteği ile ağ güvenliğini de garanti ediyor. TD-W9980 modem/router’ın Türkiye’de KDV dahil 132 USD fiyatla satılması tavsiye ediliyor.