Aslında halen oldukça yeni bir teknoloji olarak nitelendirebileceğimiz USB-C, hızlı bir biçimde yaygınlaşıyor. Google'ın bu bağlantı özelliğini en yeni Nexus cihazları ve Pixel C'de kullanması, Apple'ın ona MacBook'ta yer açması, Microsoft'un bu özelliği Lumia950 serisinde sunması, Samsung'un da Galaxy TabPro S tabletinde bu özelliğe yer vermesi ve daha birçok firmanın da bu teknolojiyi bir standart olarak kullanması USB-C'nin geleceği açısından çok önemli gelişmeler.

Diğer yandan, Google mühendisi Benson Leung'un Amazon üzerinden satın aldığı bazı USB-C kablolarının kullanıcıların cihazlarına fiziksel olarak hasar verebilecek düzeyde hatalı olmaları da madalyonun bir diğer yüzü olarak belirdi.

Neyse ki, bu soruna da bir çözüm bulmak fazla uzun sürmedi. USB Implementers Forum (USB-IF) tarafından geliştirilen çözümün bundan böyle USB Type-C için bir tür kimlik doğrulama belgesi olarak kullanılması ve uygulanması gereken güvenlik protokollerini temin etmesi bekleniyor. Bu çözüm ayrıca bütün şifreleme yöntemleri için de 128-bit'lik bir güvenlik sistemi üzerinde temelleniyor. Dolayısıyla bundan böyle kullanıcıların satın aldıkları sertifikalı bir USB-C kablosu kullanılan cihazın 128-bit'lik bir güvenlik sistemi kullanmak için yetkin olup olmadığını söyleyebilecek.