Güvenli sandığımız USB teknolojisinde kesinlikle farkedilemeycek bir açık olduğunu biliyor muydunuz? Ve bu açık kullanılarak gizlice bilgisayarlar ele geçirilebiliyor, ele geçirilmiş bilgisayarlara başka USB cihazlar veya bellekler bağlandığında virüs onlara da bulaşabiliyor.

Bu açığı iki güvenlik araştırmacısı olan Karsten Nohl ve Jakob Lell bulmuş. Wired dergisine yaptıkları açıklamada, Nohl ve Lell USB’nin bilgisayarla veri akışını idare eden çipi yeniden yazarak bir bölümüne kötü niyetli kod ekleyebildiklerini farkettiklerini söylüyorlar.

USB kullanan tüm cihazlarda (akıllı telefonlar, klavyeler, fareler, bellekler gibi) bulunan bu kontrol çipine eklenecek zararlı kod, herhangi bir anti-virüs veya anti-malware programı tarafından bulunup temizlenemiyor. Ancak teknik konularda en bilgili ve nereye bakması gerektiğini bilecek uzmanlar tarafından temizlenebilecek bu kod bir kez bulaşırsa, yapabileceğiniz tek şey o cihazı imha etmek olabilir.
 
Bu tehlike henüz yaygın değil ama zaten saptanamadığı için bilgisayarınıza bulaşıp bulaşmadığını bilmeniz de mümkün değil. USB teknolojisi tamamen değiştirilip daha güvenli bir veri aktarım teknolojisine geçilmediği sürece, güvenmediğiniz USB bellekleri veya cihazları bilgisayarınıza bağlamayın.