Depolama çözümlerinde dünya lideri Western Digital (WD), bugün ödüllü WD Black sabit sürücü serisini 6 TB kapasiteye genişlettiğini duyurdu. Piyasaya sürülen, 3.5-inç, 7200 RPM sürücü, oyuncular ve yüksek-performans masaüstü sistemler ile iş istasyonlarına ihtiyaç duyan profesyoneller için mükemmel çözümü sunuyor.
 


WD Black sabit sürücüler 7200 RPM dönüş hızı, 128 MB önbellek, çift seviyeli erişim düzeneği teknolojisi, SATA 6 gigibit saniyede (Gb/s) arayüz ve entegre çift işlemciyi, maksimum-kapasiteli bir sürücüde mümkün olan en yüksek performansı sunmak için biraraya getiriyor. WD Black 6 TB, bir önceki WD Black 4 TB versiyonuna oranla, maksimum veri oranı üretiminde % 29, PCMark Vantage’da ise % 10 daha hızlı.
 
“Maksimum sistem performansını yüksek kapasite ile bir araya getiren WD Black 6 TB sabit sürücü, oyuncuların, teknoloji tutkunlarının ve yaratıcı profesyonellerinin ödün vermeksizin, kişiselleştirmenin sınırlarını zorlamalarını mümkün kılıyor.“ diyen WD Dahili Ürünlerden Sorumlu Ülke Müdürü Arkın Balıkçıoğlu “WD Black sabit sürücüleri seçerken, WD masaüstü kullanıcıları, yoğun masaüstü bilişim işlemlerini kolaylıkla halledebilmek için, mümkün olan en iyi kapasite, performans ve güvenilirlik paketine sahip oluyorlar.“ diye ekledi.
 
WD Black sabit sürücüler şu özelliklere sahip:
 
Yükseltilmiş Güvenilirlik
StableTrac™ teknolojisi (2 TB ve daha yüksek modeller), güvenilirliği arttırmak ve diğer bileşenlerden dolayı sistem-kaynaklı titreşimlerden oluşan etkiyi azaltmak için sabit sürücünün içindeki motor milini sağlamlaştırır. İçerideki plakaları sağlamlaştırarak, WD Black sürücü okuma yazma operasyonları esnasında spesifik sektör içinde daha kesin takip sağlar.
 
Yükseltilmiş DRAM önbelleği
Dinamik ÖnBellek Teknolojisi, okuma ve yazmalar arasında önbelleği dağıtmak ve optimize etmek için önbellek algoritmalarını gerçek zamanlı olarak iyileştirir. Okuma verisi için önbelleğin bu hareketi, tıkanıklığı azaltmaya ve genel performansı arttırmaya yardımcı olur.
 
Verimli Çift İşlemci
Çift çekirdekli işlemci, tek çekirdekli işlemciye göre iki kat işlem kapasitesi sağlayarak, daha seri yazma ve okuma hızları için sürücü performansını maksimize eder.
 
5 yıl sınırlı garanti
Standart sabit sürücülere oranla, WD Black sabit sürücüler daha uzun süreler boyunca daha zorlu ve agresif dahili testlere dayandığı için, sektör-lideri 5-yıl sınırlı garanti ile desteklenir.
 
Fiyat ve Bulunabilirlik
WD Black sabit sürücüler beş sene sınırlı garanti kapsamındadır ve yeni kapasiteleriyle Ekim ayı içerisinde seçkin satış noktalarında yer alacaktır.
- WD Black 5 TB (model # WD5001FZWX) için tavsiye edilen perakende satış fiyatı 309.00 $ + KDV, - WD Black 6 TB (model # WD6001FZWX) için tavsiye edilen perakende satış fiyatı ise 349.00 $ + KDV ’dir.
 
WD Black sabit sürücüler ve sınırlı garanti koşulları ile ilgili daha kapsamlı bilgiye şirketin internet sitesinden ulaşılabilir: http://www.wdc.com/tr/products/products.aspx?id=76...