Acer'ın yeni dizüstü bilgisayar serisi Acer Extensa 15, Türk tüketicilerle buluştu. Acer Extensa 15 serisi, taşınabilirlik, verimlilik ve üretkenlik arayan profesyonel kullanıcıların, kobilerin ve serbest çalışanların temel ihtiyaçlarını karşılıyor. EX2510 ve EX2509 şeklinde iki modeli mevcut olan bu dizüstü bilgisayar serisi, 15.6 inç ekranı ve Windows 8.1 kullanan güçlü bir 4. nesil Intel® Core™ (EX2510) veya Intel® Celeron/Pentium Quad Core™ (EX2509) işlemci donanımı sayesinde hem online hem de offline olarak sorunsuz çoklu görevler ve basitleştirilmiş arama olanağı sunuyor.
 
Hafif ve uzun pil ömrü
Kendi segmentindeki en uzun pil ömürlerinden biri olarak, 7 saate kadar dayanan Extensa 15’te tüm detaylar maksimum taşınabilirliği garanti etmek için Acer tarafından dikkatli bir şekilde ayarlanmış. Ayrıca, Extensa 15 serisi kategorisindeki en ince biçim faktörlerinden birine sahip olmasının yanı sıra, kullanıcıların dizüstü bilgisayarlarını çantalarından çıkartırken sıkıca ve güvenli bir şekilde kavrayabilmelerine yardımcı olan kolay tutuş tasarımıyla da övgüye layık. Yalnızca 2,5 kg olan ağırlığıyla bir araya getirilen bu benzersiz özellikler, cihazın taşınmasını hem kolay hem de zevkli bir hale getiriyor. Son olarak, her Extensa 15 dizüstü bilgisayar, belgelere ve multimedya dosyalarına kablosuz ve eşzamanlı olarak her an ve her yerden erişim sağlayan dahili AcerCloud özelliğini barındırıyor.
 
Daha iyi bir navigasyon deneyimi
Extensa 15 serisisinde, Acer’ın sadece bu seriye özel olarak geliştirdiği, kullanıcı verimliliğini ve üretkenliğini arttıran özellikler bulunuyor. Altı çekirdekli Windows 8 hareketleri ve Precision Touchpad (PTP) ikilisi sayesinde, kullanıcıların Extensa 15'lerini her kullandıklarında daha iyi bir navigasyon deneyimi yaşamaları garanti ediliyor. Sonuç olarak, tıklama, çekme, kaydırma ve sıkıştırma hareketleri artık her zamankinden daha kesin ve istenmeyen tıklamalar ve imleç hareketleri %94'e kadar azaltılmış durumda. Acer’ın Chiclet klavyesi, iyi yerleştirilmiş tuşlar arasında 1.7mm hareket mesafesinin yanı sıra, tam boy bir sayısal tuş takımı da son derece zevkli ve tamamen sessiz bir yazma deneyimi sunuyor. Klavyenin tasarımı da aynı zamanda güvenilir bir dokunuş geri bildirimi ve fark edilir derecede azalan yazım hataları sağlıyor.
 
Kristal netliğinde görüntülü iletişim imkanı
Extensa 15 serisi optimum multimedya deneyimi düşünülerek yaratılmış bir ürün serisi. Bu dizüstü bilgisayarlar yüksek kaliteli kompozit malzemeden üretilmiş iki hoparlör ve pazardaki çoğu mikrofondan 5 dB daha hassas olmasını sağlayan MEMS (Mikro Elektro Mekanik Sistemler) teknolojisine dayanan ve hasar görmesini engelleyen dahili bir dijital mikrofon barındırıyor. Ses donanımındaki bu iyileştirmeler, dijital mikrofon ve yüksek kaliteli hoparlörler mükemmel web konferanslarına ve online toplantılara imkan verdiği için net VoIP (IP üzerinden ses) görüşmeleri yapılabilmesine izin veriyor ve iş arkadaşlarınız ve müşterilerinizle kristal netliğinde görüntülü sohbetler yapabilmenizi sağlıyor ve böylece küçük işletme sahiplerinin iş seyahati masraflarını azaltmalarına yardımcı oluyor. Yüksek tanımlı LED ekran kullanıcıların tam anlamıyla çarpıcı grafiklerin tadını çıkarmalarına olanak veriyor. Daha da etkileyici bir multimedya deneyimine ihtiyacı olanlar içinse, full-HD seçeneğinin yanında NVDIA GeForce 800M ayrık grafik çözümü de Extensa 15'te mevcut.
 
Üst düzey güvenlik sunan yeni veri saklama çözümü “M-DISC™ Ready”
Profesyonel kullanıcılar her ne olursa olsun değerli veri ve belleklerini kaybetmek istemezler. Acer Extensa 15 bunu önlemek için bir M-DISC™ Ready sürücüsüyle birlikte sunuluyor. Bu yeni veri saklama çözümü zorlu koşullara karşı dirençli olup üzerine yazılamaz veya silinemez. Bu da profesyonel kullanıcılara aradıkları üst düzey güvenliği temin ediyor: M-DISC™'e bir kez kaydedildikten sonra, kullanıcıların değerli verileri 1000 yıl boyunca bile korunabiliyor.