Mobil cihazların hızla gelişmesi ve bulut servislerinin çok daha fazla rağbet görmesi ile birlikte kullanıcılar, istedikleri bilgiye anında ve her yerden ulaşabilir hale geldiler. Artık bilgisayarlarda, akıllı telefonlarda ya da tabletlerde oluşturulan verilere daha kolay erişebilmek için bulut servisleri de daha çok tercih ediliyor. Kullanıcı beklentilerini çok iyi analiz eden ve ağ ve internet ürünlerinde dünya lideri firmalar arasında yer alan ZyXEL de sunduğu yüksek performanslı veri depolama çözümleri ve NAS ürünleriyle göz doldurmaya devam ediyor.

Her Kullanıcıyı Adresleyen Farklı Çözümler!
Günümüzde giderek dijitalleşen dünyada veri artık her yerde! Ev tipi kullanıcılar, örneğin tatil fotoğraflarını veya nişan/düğün/doğum gibi kendileri için en özel anıları güvenle saklamak ve bu anılara her zaman erişebilmek isterken; ve küçük ve orta büyüklükteki firmalar ise üretim raporları, satış analizleri, anlık bilançolar gibi kendilerini rekabette bir adım öne çıkartabilecek verilere her an erişebilmek istiyorlar. ZyXEL’in ağ teknolojilerinde sahip olduğu 25 yıllık uzmanlık ile pazara sunduğu veri depolama çözümleri de farklı tipteki kullanıcıların değişik ihtiyaçlarını analiz etmesi ve tüm kullanıcı gruplarına optimum performansta veri depolama imkanı vermesiyle ön plana çıkıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan ZyXEL Türkiye Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Şamil Doğan şu ifadeleri kullanıyor: “Tüm dünyada, üretilen dijital verinin hızla artış gösterdiğine tanık oluyoruz. Bu verilerin güvenli bir biçimde saklanması, hızlı ve etkin bir biçimde ağ üzerinden paylaşılabilmesi de giderek daha önemli hale geliyor. ZyXEL de ağ teknolojilerinde lider bir firma olarak, kullanıcıların değişen ihtiyaçlarını analiz ederek bu konuda önemli adımlar atıyor. Pazara sunduğumuz NAS ürünleriyle, kullanıcılara akıllı ve yüksek performanslı veri depolama çözümleri sunuyoruz. Tamamında üstün ZyXEL teknolojisi kullanılan cihazlarımız, veri depolamayı ve paylaşımı her kullanıcı tipi için kolay ve kullanışlı hale getiriyor. Giriş seviyesindeki kullanıcılardan, ileri seviyedeki ev tipi kullanıcılara ve küçük işletmelere dek sunduğumuz farklı çözümlerle pazarda fark yaratıyoruz.”

ZyXEL NSA310S ile giriş seviyesi kullanıcılar için kişiye özel bulut depolama!
Ev tipi kullanıcılar, Dijital fotoğraf makinaları, cep telefonları ve tablet cihazlarıyla ürettikleri veriye veya internetten indirilen içeriklere her an erişebilmek istiyorlar. Dijital arşivini tek bir noktada toplayıp buna tüm cihazlarından erişebilmek isteyenlere yönelik özellikler de sunan NSA310S, tüm multimedya içeriğini depolayıp kullanıcılara diledikleri cihazdan ve her noktadan erişim sağlıyor. Ayrıca uyumluluk özelliği sayesinde UPnP ve DLNA sertifikalı medya çalıcılar, akıllı TV’ler ve Sony PlayStation, Microsoft Xbox gibi oyun konsolları ile fotoğraf, video ve müzik paylaşımı kolaylaşıyor. NSA310S, aynı zamanda kişisel bir bulut depolama alanı gibi çalışarak dışarıdan da dosyalara erişimine olanak tanıyor. NSA310S’in desteklediği ücretsiz indirilebilen zCloud uygulaması sayesinde fotoğraflar, müzikler ve videolara hem internet üzerinden erişilebiliyor hem de farklı kullanıcılar ile paylaşılması sağlanabiliyor. Bu sayede kullanıcılar evlerinden uzakta olsalar bile medya dosyalarının hepsine ulaşabiliyorlar.

Giriş seviyesi kullanıcılar için tasarlanmış olan NSA310S, bir adet 3.5 SATA I/II 6TB’a kadar sabit disk desteğine sahip. Üzerinde bulunan bir adet Gigabit Ethernet portu ile yüksek performansta ağ bağlantısı sağlarken iki adet USB 2.0 portu ile de USB bellekler veya harici disklerden kolayca veri aktarılmasına imkan tanıyor. Cihaz üzerinde bulunan tek bir tuş sayesinde harici disk ve belleklerdeki tüm veriler hızlı bir şekilde dahili disk içerisine aktarılmış oluyor. 1GHz’lik güçlü işlemciye sahip olan NSA310S, büyük boyutlu HD videolara erişimi, hızlı ve kesintisiz bir şekilde oynatılmasını sağlıyor.

ZyXEL NSA325 v2 ile yüksek performanslı, kişiye özel bulut servisi!
ZyXEL NSA325 v2, giriş seviyesinin üzerinde yer alan ve hem veri depolama, hem depoladıkları verileri akıllı bir biçimde yönetebilme hem de performans ihtiyacı olan ev tipi kullanıcılar için ideal çözüm. Yüksek kalitede videolara ev ağındaki her cihazdan aynı anda erişilebilmesi için NSA325 v2 yüksek performans için 1,6 GHz işlemciye ve 512 MB hafızaya sahip olarak geliyor. Maksimum veri depolama kabiliyeti için üzerinde 2 disk slotu barındıran NSA325 v2, aynı zamanda verilerin diskler içerisine hızlı bir şekilde aktarılabilmesi için Gigabit Ethernet portuna ve USB 3.0 portuna sahip.
NSA325 v2 günümüzün en yaygın medya sunucu standartları ile birlikte gelerek evdeki tüm cihazların medya sunucusuna kolayca erişebilmelerine imkan tanıyor. UPnP ve DLNA sertifikalı medya çalıcılar, akıllı TV’ler ve Sony PlayStation, Microsoft Xbox gibi oyun konsolları ile fotoğraf, video ve müzik paylaşımı kolaylaşıyor. Gittikçe popüler olmaya başlayan Apple TV ve Chromecast ürünleri ile uyumlu olarak çalışan NSA325 v2, Twonky Beam, BubbleUPnp, Avia ve Samsung TV’nin de aralarında bulunduğu birçok uygulama aracılığıyla, cihaz içerisinde depoladığınız tüm medya dosyalarınızı Apple TV ve Chromecast üzerinden internette yayınlanabilmesine olanak tanıyor.
ZyXEL NSA325 v2 kullanıcıları zCloud mobil uygulamasını kullanarak ev ağlarında bulunan tüm dosyalara uzaktan güvenle ulaşabiliyor. Böylece ev kullanıcılar dosyalarına internet üzerinden erişim sağlayabildikleri gibi uzaktan rahatlıkla yedekleme, dosya indirme veya yeni dosya yükleme işlemlerini yapabiliyorlar. ZyXEL tarafından geliştirilmiş olan zCloud uygulaması tüm bu işlemlerin mobil cihazlar ile kontrol edilebilmesine imkan tanıyor.
Ayrıca yine NSA325 v2 ile birlikte kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan ZyXEL’in yenilikçi servisi myZyXELcloud DDNS servisi ile cihazlarınızı tek bir bulut hesabına kaydederek oluşturacağınız tek bir link üzerinden cihazınıza direkt olarak erişebilirsiniz.

İleri seviye ev tipi kullanıcılar ve küçük işletmeler için ideal çözüm ZyXEL NAS540!
ZyXEL NAS540, ağ bağlantılı depolama sistemleri arasında üstün performansı ile dikkati çekiyor. Üzerinde bulunan 1.2 GHz’lik çift çekirdekli işlemcisi ve 1 GB DDR3 hafızası ile yüksek veri transferi gerektiren işlemlerde performans sorunu yaşanmamasını sağlıyor. RAID-5 konfigürasyonu, küme bağlantılı olarak kullanılabilen iki Ethernet LAN portu, yüksek hızlı USB 3.0 girişleri ve SDXC desteğine sahip SD kart okuyucusu sayesinde büyük miktarda verileri farklı platformlardan yüksek hızda transfer edebilirsiniz. NAS540, fotoğraf makinesi veya video kamerası gibi cihazlardaki dosyaları, hızlı USB portları üzerinden 130 MB/saniyesi hızında okuyabiliyor ve 48 MB/saniye hızında yazabiliyor.
Ayrıca yine NAS540 ile birlikte kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan ZyXEL’in yenilikçi servisi myZyXELcloud DDNS servisi sayesinde cihazlarınızı tek bir bulut hesabına kaydederek oluşturacağınız tek bir link üzerinden cihazınıza direkt olarak erişebilirsiniz.
4 disk girişi bulunan ZyXEL NAS 540 bu sayede toplam 24 Terabyte’lık veri depolama kapasitesine erişebiliyor. Ev ağlarında en çok ihtiyaç duyulan müzik, video ve fotoğraf arşivleme sorunlarına gerçek bir çözüm sunan NAS 540, bu kapasitesi sayesinde 6000 film, 4 milyon müzik veya 6 milyon fotoğraf dosyasının depolanabilmesine izin veriyor. Ayrıca ZyXEL NAS540 yedekleme ve daha hızlı performans için RAID 1, 5, 6 veya 10 desteği de sunuyor. Bu özellikler sayesinde 4 disk kapasiteli NAS540 sistemi herhangi bir disk hatasına karşı tüm verilerin halen güvenli bir şekilde erişilebilmesine izin veriyor. Kullanıcılar bir diskin arızalanması durumunda bile çalışmaya devam edebiliyor ve diski değiştirseler bile hiçbir veri kaybı yaşamıyorlar.

Güç tasarrufu ve yeşil teknoloji tüm ürünlerde ön planda!
Çevre dostu yaklaşım ve güç tasarrufu, tıpkı ZyXEL’in pazara sunduğu diğer tüm ürünlerde olduğu gibi veri depolama çözümlerinde de ön planda.  ZyXEL’in 310S, NSA325 v2 ve NAS540 ürünlerinde bulunan güç zamanlayıcı fonksiyonu sayesinde otomatik olarak kapanabilen cihazlar, kullanılmadığı zamanlarda içerisindeki sabit diski otomatik olarak uyku konumuna geçiriyor. Ortam ısısının ve sistem sıcaklığının düşük olduğu durumlarda fan hızını azaltan cihazlar, Wake-on-Lan özelliği sayesinde kapalı iken uzaktan çalıştırılabiliyor ve tekrar kapatılması sağlanabiliyor!