Dünyanın lider genişbant ağ teknolojileri şirketi olan ZyXEL, ev kullanıcıları, orta ve büyük ölçekli şirketlerden Telekom operatörlerine kadar geniş bir yelpazede tüm müşterilerine kablolu ve kablosuz ağ çözümleri ile sunuyor. Smart Switch ürün ailesine yeni katılan GS1920 serisi ağ anahtarları, özellikle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin ihtiyaç duyduğu hızlı kurulum, geniş bağlantı seçenekleri, kolay ve etkin güvenlik ayarları gibi özelikleri ile dikkat çekiyor.
 
ZyXEL tarafından piyasaya yeni sunulan GS1920 serisi switch ürün ailesi, geniş uygulama desteği için daha fazla bağlantı, kolay kurulum, akıllı yönetim ve tam güvenlik özellikleri ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyaç duyduğu hızlı ağ altyapı ihtiyaçlarına yönelik eşsiz bir çözüm haline geliyor. 100/1000BASE-T PoE Plus veya Non-PoE bakır portlar ile çok daha esnek kurulum yeteneğine sahip GS1920 serisi,  24/48 port PoE destekli ve 24/48 Port Non-PoE olarak dört üründen oluşuyor.
 
Kolay kurulum, uzaktan yönetim imkânı
ZyXEL One Network çözümleri beraberinde sunulan ZON Utility ve Inter-device teknolojilerini destekleyen GS1920 serisi switchler, bu sayede ağ kurulumu ve ayarlarının çok hızlı ve kolayca yapılabilmesine imkân tanıyarak IT yöneticilerinin işlerini oldukça kolaylaştırıyor. GS1920 serisi ürünler tek bir tıkla portlar üzerinde bulunan tüm cihazları ve IP bilgilerini web tabanlı bir arabirim üzerinden görüntülenmesini sağlayarak uzaktan etkin yönetim imkânı veriyor. Bu arabirim aynı zamanda uzaktaki cihazların kolayca kapatılması veya yeniden başlatılmasına da olanak sağlıyor. Örneğin port üzerindeki bir Wi-Fi erişim noktası sorunlu çalışmaya başlarsa, ağ yöneticileri kolayca web arabiriminden ilgili porta yeniden başlatma uyarısı gönderebiliyorlar. Tüm bunlara ek olarak GS1920 serisi ürünler iStacking teknolojisini de destekleyerek sistem yöneticilerine tek bir IP’den farklı fiziksel noktalara yayılmış olan birden çok switch’in ayarlarını değiştirebilme, takip edebilme ve yeniden başlatabilme imkânı sunuyor.
 
Yüksek güvenirlik ve iş sürekliliği
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin günümüzde en büyük sıkıntılarından biri network içerisinde meydana gelen hatalar veya dışarıdan yapılan saldırılar sebebiyle tüm trafiğin yavaşlaması ya da tamamen ulaşılamaz olmasıdır. GS1920 serisi switchler sundukları bir dizi yenilikçi özellik sayesinde işin sürekliliğini sağlarken güvenliği de koruyor. Loop Guard teknolojisi sayesinde ağ döngüleri sebebiyle oluşan servis kesintilerinin önüne geçilmiş oluyor. GS1920 serisi ile birlikte gelen IP Source Guard (IPSG) teknolojisi ise tüm ağı MAC spoof ve ARP spoof saldırılarından koruyor. Bunlara ek olarak BPDU, ARP ve IGMP gibi saldırılar doğrudan network cihazlarının kendisine hedefleniyor. Bunlara karşın geliştirilen CPU güvenliği sayesinde saldırı altında olsalar bile tüm ağ çalışmaya devam edebiliyor. Ayrıca ürünler ile tümleşik gelen dual firmware ve konfigürasyon özellikleri, ağın sürekliliği ve güvenliğini garanti altına alıyor. 
 
GS1920 serisi, ağ kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılmasına olanak tanıyor. Çözüm aynı zamanda erişim güvenliği,  kullanım kolaylığı ve güvenli ağ kontrol mekanizması gibi özelikleri bünyesinde barındırıyor. Intrusion Lock sayesinde tüm bağlantılar sürekli kontrol altında tutulurken port güvenliği sağlanmış oluyor. GS1920 serisi ürünler RADIUS destekli 802.1x doğrulamaya destek vermekle kalmıyorlar, aynı zamanda aynı subnet altındaki tüm istemciler arasındaki trafiğin takip edilmesi, filtrelenmesi ve izinlere bağlanmasını sağlayarak üst seviyede bir güvenlik oluşturuyorlar. 
 
Güç dengeleme fonksiyonu ile enerji tasarrufu
ZyXEL GS1920 serisi PoE switchler 802.3at PoE Plus standartlarına tam destek sunuyor. Cihazların bu sayede sunduğu 375 watt’lık güç ile 802.11n/ac WLAN erişim noktaları, VoIP telefonlar ve IP kameralar gibi cihazların ihtiyaç duyduğu bağlantılara tam destek verilmiş oluyor. GS1920 switch PoE modelleri yalnızca PoE portlarına destek sunmakla kalmıyor aynı zamanda Smart teknolojileri de içinde barındırıyor. Cihazlar ile birlikte gelen Consumption Mode, switchlerin otomatik olarak tüm ağdaki cihazların güç tüketimlerini tespit ederek yalnızca ihtiyaç duydukları kadar enerji sağlıyor. Bu zeki güç dengeleme fonksiyonu sayesinde gereksiz enerji tüketimi en aza indirilirken, tek bir switch’in optimum şekilde çok daha fazla cihaza destek verebilmesi sağlanıyor.