Evlerde yaşanan internet erişim problemlerindeki en büyük etkenlerden biri, binaların yapısal özellikleridir. Modemlerin kablosuz çıkış gücü ile bulunulan lokasyondaki altyapı da erişimi doğrudan etkileyen diğer bir nedendir. Kablosuz ağ genişleticiler, kesintisiz bir internet deneyimi, HD video ve online oyun keyfinden ödün vermek istemeyen kullanıcılar için ideal ürünleridir. Kapsama alanını kolayca genişleten kablosuz ağ genişleticiler, istikrarlı bir internet erişim sunar.
 
Evimizde internet bağlantı kalitesini artırmak için
 
Evde internet erişim kalitesini artırmak için Kablosuz Powerline Ethernet Adaptörü ve Kablosuz Genişletici cihazları kullanabilir. İnternetinizi Powerline Ethernet Adaptörü ile elektrik hattı üzerinden taşıyabilir, kablosuz genişletici cihazları ile de kablosuz ağınızı rahatça genişletebilirsiniz.
 
Kablosuz Powerline Ethernet Adaptörü, elektrik hattı üzerinden internet erişim sinyalini, bu sinyalin zayıf olduğu noktalara taşır. Bu cihazlar, elektrik hattı üzerinden birbirleri ile haberleşerek internet erişimini evdeki herhangi bir noktaya aktarır. Tek tuş ile kurulum kolaylığı sunulan bu yöntemde kit halinde satışa sunulan cihazınızın birini modemin bulunduğu odada, diğerini ise sinyalin zayıf olduğu odada konumlandırmanız gerekir. Kablosuz erişim özelliğine sahip olan cihazınızı internet bağlantısını genişletmek istediğiniz odaya yerleştirerek bu lokasyondan kablosuz internet erişimine sahip olabilirsiniz.
 
ZyXEL'in sunduğu Powerline çözümleri, yeni kablo döşemenin zor ve uygun olmadığı tüm konutlarda anında internet bağlantısı sağlamanın en kolay ve etkili yolu. Bu ürün ailesindeki cihazları hali hazırdaki bir prize taktığınız anda, evinizdeki elektrik şebekesi, kullanıma hazır bir internet ağına dönüşüyor. PLA4231 Kit çözümü, Powerline ürün serisinin sağladığı tüm kablolu bağlantı avantajlarına ek olarak, günümüzde mobil cihazlar sayesinde sürekli artan kablosuz bağlantı ihtiyaçlarını da karşılayabilmeyi ve kablosuz bağlantı kapsama alanını genişletme olanağı sağlıyor.
ZyXEL PLA4231 Kit, bir önceki nesil teknolojiye sahip HomePlug AV 200 Mbps ürününe kıyasla hızını % 60 oranında artırarak, 500 Mbps seviyesinde veri aktarım olanağı sunuyor. Bu sayede HD kalitede ses ve video dosyaları donma ve gecikme yaşanmadan aktarılabilirken, çok oyunculu oyun keyfi ve eş zamanlı internet sörf deneyimi de mümkün kılınmış oluyor.
 
Tak,  çalıştır !
 
Kablosuz Genişletici cihazların kurulumu, fişe takıldıktan sonra üzerlerinde bulunan WPS tuşuyla sadece üç saniyede gerçekleşir. Powerline Ethernet Adaptörleri, fişe takıldıktan sonra tek bir tuşa basarak birbirleriyle haberleşebilir. Daha sonra üzerlerinde bulunan Reset/Encrypt tuşu ile kurulumları kolayca yapılabilir. Bu işlemlerden sonra cihazlarınız yalnızca bir dakikada kurulur.
Diğer alternatif ise Kablosuz ağ genişleticilerdir. Bu cihazlar, kablosuz ağları genişletme olanağı sunan ve oldukça tercih edilen ürünlerdir. Aynı zamanda enerji tasarrufu sağlayan bu ürünler ile kablosuz bağlantı kapsama alanını artırarak evinizin her köşesinde internet bağlantısının keyfini çıkarmak mümkün. Tek tuş ile bağlanma özelliği sağlayan WPS sayesinde, modeminizle kolayca bağlantı kurabilirsiniz.
 
İletişim ve haberleşme teknolojilerinde lider konumda bulunan ZyXEL, WRE2205 v2 ile kablosuz ağları genişletme olanağı sunuyor. Evinizdeki kablosuz bağlantı kapsama alanını artırmak ve evinizin her köşesinde internet bağlantısının keyfine varmak için tek yapmanız gereken şey, bu cihazı prize takmak. Yüksek performans ve geniş kapsama alanı sunan cihaz, güçlü özellikleri ile de dikkat çekiyor. Enerji tasarrufu sağlayan ürün, kullanıcılara kablosuz erişimde mükemmel bir deneyim yaşatıyor. Kablosuz ağ tecrübesini daha zevkli hale getiren cihaz, kullanıcı dostu özellikler ve kullanım kolaylığı sunuyor.
 
WRE2205 v2 kullanıcıların akıllı telefonları, tablet cihazları ve dizüstü bilgisayarları ile evlerindeki her yerden online video izleyebilmeleri, online oyun oynayabilmeleri ve internette özgürce sörf yapabilmelerine olanak tanıyor.
 
Tercih yaparken…
 
Powerline Ethernet Adaptörleri, yapısal özelliklere bağlı olarak; büyük ve geniş alanlarda, duvarların kalın olduğu eski tip binalarda ve çok katlı evlerde tercih edilebilir. Ayrıca elektromanyetik alanlar da kablosuz ağınızın performansını düşürebilir. Bu tarz performans düşüklüğü yaşamamak için Powerline Ethernet Adaptörlerini tercih edebilirsiniz. Kablosuz Genişletici cihazları ise yapısal engellerin nispeten daha az olduğu, kablosuz sinyalin bu engellerden daha az etkilendiği ortamlarda verimli olarak kullanılabilir.