Herkes, şu günlerde Apple'ın tüm zamanını yeni iPhone modellerini tanıtmaya hazırlanarak geçirdiğini düşünebilir. Ancak öyle değil. Apple, geçtiğimiz haftalarda da hakkında birçok söylenti ve iddia ortaya çıkan yeni nesil iPod Touch'ını nihayet resmen açıkladı. Son olarak 64 bit işlemcili olacağı iddia edilen yeni nesil iPod Touch'ınhakkındaki bu söylenti de doğru çıktı.

Farklı renk seçenekleriyle dikkat çeken yeni iPod Touch, gücünü ise 64 bit A8 yonga setinden alıyor. Ayrıca bunun yanında cihazda M8 hareket işlemcisi de yer alıyor. Bu işlemci cihazın, sizin sporsal aktivitelerinizi daha iyi takip etmesine yardım edecek. iOS 8.4 işletim sistemi ön yüklü olarak gelecek olan cihaz, haliyle Apple Music ön yüklü olarak satışa çıkacak.

Diğer taraftan, 4 inç büyüklüğünde ve 1136×640 piksel çözünürlüğünde bir ekrana sahip olan yeni iPod Touch'ta, 8MP iSight kamera, 128GB depolama seçeneği, 6.1mm kalınlık gibi özellikler bulunuyor.

Uzay grisi, mavi, altın, pembe ve gümüş renk seçeneklerine sahip olan cihaz 16GB, 32GB, 64GB ve 128GB da depolama seçenekleri sunuyor. Bu depolama alanlarına sahip modeller sırasıyla, 699TL, 879TL, 1049TL ve 1399TL fiyat etiketlerine sahip.