Türkiye’nin faliyete geçen yeni haberleşme uydusu Türksat 4A, artık TV yayınları için hizmet vermeye başladı. 18 Eylül itibarı ile uydu frekanslarının Türksat 4A üzerinden yayınlanmaya başlaması sonrası eski frekanslar iptal oldu.
 
Türksat 4 haberleşme uydusunun yayına girmesiyle beraber, artık tv yayınları bu uydu üzerinden hizmet vermeye başladı. 18 Eylül itibarı ile cihazlarında yeni kanalları izlemek isteyenler uydu alıcılarında, Türksat 4A uydu frekans ayarlarını yapmaları gerekiyor.
 
Aşağıda Arcelik-Beko 520 DCİ 510 DCİ uydu alıcılarında Türksat 4A Uydusu Kanal-Frekans ayarlama işlemi adım adım anlatılıyor. Aşağıdaki işlemleri uygulayarak, Türksat 4A ayarlarını gerçekleştirebilirsiniz.
 
Arcelik-Beko 520 DCİ 510 DCİ Hazir Kanal Listesi yükleme talimatı
 
-Cihazı RS-232 kablo sayesinde PC’ye bağla
-Cihazı arka anahtardan kapat
-SatEditor_V1.27 kanal editörünü çalıştırın.
-Editörün en alt kısmında flaş diye bir bölüm var
-1M ve 2M seçeneklerinden 2M’yi seçin
-Dosya aç bölümünden .txt uzantılı 520 kanal listesini seçin
-Dosya gönder butonunu tıklayın
-Cihazı arka anahtardan açın
-Succ yazısı çıkıncaya kadar cihaza müdahele etmeyin
-Succ yazısı ekranda belirdiği anda cihazı arka anahtardan kapatıp açın..
Her İki Cihazada Bu Listeyi Atabilirsiniz..
 
AYARI OTOMATİK FAKAT MANUEL DE YAPABİLİRSİNİZ
 
Türksat Güncelleme  sisteminin avantajı, TV frekans bilgilerini bilmenize ve her bir TV kanalına ait frekans bilgilerini uydu alıcınıza tek tek girmenize gerek olmamasıdır. Türksat otomatik arama frekansını uydu alıcısına girip, şebeke arama (Network Search) açık seçilerek, kanal arama (Manual Search) yaptırılmasıgüncel kanal listesinin uydu alıcınıza yüklenmesi için yeterlidir. Ancak herhangi bir olumsuzluk durumunda kanalları manuel olarak ekleyebilmeniz için listeyi eklemeyi düşündük.
 
Türksat otomatik arama frekansı bilgileri aşağıdaki gibidir ;
 
Frekans                            : 11844 MHz
Polarizasyon                       : Dikey – V – (Vertical)
Sembol oranı (Symbol Rate)         : 2222 Ksymb     FEC: 3/4
Frekans                            : 11747  MHz
Polarizasyon                       : Yatay -H – (Horizontal)
Sembol oranı (Symbol Rate)         : 27500 Ksymb     FEC: 5/6


 
ÖNEMLİ NOTLAR
 
Not 1 : Arkadaşlar .510DCI ve 500D-FTA cihazlarda Kanal list Attıktan Sonra Keyler Eski Varsayılan Haline Döneceğinden Bu işlemden Sonra, Güncel Softcam Atmanız Mutlak Önerilir. Arkadaşlar.
 
Not 2 : (Arkadaşlar Yinede Tedbiren Belirtelimki) Şimdiki emularda Kana list Attıktan Sonra Kanalın Bekletmesi Yada çıkmaması Gibi Sorunlar Çıkabiliyor. Beko Arçelik Cihazda Böyle bir Sorunla Karşılaşırsanız Bu Durumda İzlediğiniz Uydu (lar) da Auto Kanal Taramayı Deneyiniz.Varsa Sorunununuzun (Kanımca) Büyük oranda kalkacağını Umuyorum..
 
Not 3 : 510DCI VE 500D-FTA da Çok Bekliyor yada Gelmiyorsa Sadece bir Sefere Mahsus 8283 OK YapıN. 520DCI da ise O kanal Üzerinde Manuel Arama Yapınız .Bazen 510DCI da Gerekebilir.Sorun Düzelmesi Gerekiyor. Bilginize
 
Not 4 : Sat Editör 1.27 ile Attığınız Bu Kanal list.Yeni emuda Atsanız.Fabrikasyon Ayarlarada Dönseniz Kesinlikle Silinmemektedir.Sadece Pasif Hale Geçmektedir. "LNB CONFIG (lnb ayarları) " den izlediğiniz uydulardaki onay işaretini Kaldırıp exitle Normal Ekrana Dönünceye kadar Çıkarak Kaydedip, Sonra tekrar Bu uydulara onay işareti Koydunuzda uydular Ve Kanallar Aynen Geri Gelmektedir. Kanal list Bir Daha Silinmemektedir.
 
Not 5 :Eskiden UFDEDIT ile kullanırken "şifreli ,Favori vs"bilgiler ile birlikte Kanal listi cihaza Atabiliyorduk.Lakin Sateditör ile Attığımız Bu txt Dosyasında bu Bilgiler Yer Almadığından ,bin Dosyasına göre Boyutu Daha Küçüktür.Bu bilgiler Siz o kanalın üzerinde Bir müddet Bekleyene dek yada izlediğiniz Uydu(lar) da Auto Arama Yapana dek Görünür Olmayacaktır.
 
Not 6 :Cihaza yeni Yazılım attınız.Kanal Listide Attığınız halde Bir Türlü Yayın Alamıyorsanız, Çözümü; Önce LNB CONFİGRASYON (LNB Ayarları) dan Seçili Uydudaki LNB POWER : OFF yapıp EXIT Normal Ekrana Dönünceye kadar Çıkarak Kaydedip Sonra Tekrar Yine Aynı yere gelip " LNB POWER : ON " yapınız.exit ile Normal Ekrana Döndüğünüzde Yayının 5 SN içinde Gelmesi Gerekiyor.