Her iki yılda bir Köln'de düzenlenen dijital görüntüleme fuarı Photokina'da hızlanan, hafifleyen, 4K video çeken ve WiFi kablosuz ağ üzerinden buluta fotoğraf ve videolar yükleyen dijital kameralar yarıştı. Fuarda başlıca 4 yeni trend öne çıktı. Telefonların küçük kameraları öldürdüğünü iddia edenlere Canon, G serisiyle "Daha ölmedik" mesajı verdi. WiFi üzerinden internete bağlanan, özçekim için ekranları hareketlenen ve göz kırpma süresinde 3 kare fotoğraf çekme hızına erişen PowerShot GX7 ise oldukça iddialıydı. "Bu fotoğrafları telefonlarla çekemezsiniz" iddiasını taşıdıkları için fiyatları da telefonlara aldırış etmiyor. Türkiye'de aralıkta 2 bin 699 TL'den vitrine çıkması beklenen GX7, fotoğraf ve videoları WiFi üzerinden buluta yükleme ve paylaşma şansı sunuyor.
 
BULUTTA PAYLAŞALIM
 
Arkadaşlar arasındaki en büyük dertlerden biri fotoğrafları paylaşmaktır. Canon'un Irista adını verdiği bulut servisiyle fotoğrafları paylaşmak sorun olmaktan çıkıyor. Yeni dijital kameralar Irista servisiyle uyumlu hale gelirken, platform tüm kullanıcılara ve cihazlara açık olacak. Servis şimdilik 9 ülkede kullanıma başlıyor.
 
AMATÖR DOSTU KAMERA
 
Amatör ruhla profesyonel fotoğraf çekenlerin sayısı çoğaldı. Profesyonel fotoğraf makineleri artık her geçen gün daha fazla amatör insanın aklını çeliyor. Canon EOS 7D Mark II ile tam anlamıyla profeyonel fotoğrafçıların her koşulda kullanabilecekleri bir cihaz yaratmış. Ocak 2015'te Türkiye'de pazara sunulması planlanan cihazın 6 bin 999 TL'ye satılması bekleniyor.
 
4K VİDEOLAR HAZIR
 
Adını sıkça duymaya başladığımız televizyonlarda 4K yani ultra HD teknolojisi yetim kalmayacak. Yeni dijital fotoğraf makineleri 4K ile uyumlu hale geliyor. Samsung NX1 modeli hem 4K çekim yapıyor hem de anında paylaşma olanağı sunuyor. Aynasız fotoğraf makineleri konusunda uzmanlaşan Samsung, NX1 serisiyle hem mercekler hem de kameralar konusunda iddialı olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.
 
ÖZÇEKİM YETENEKLERİ ARTIYOR
 
Hareketli ekranlar: Kameraların esnek hareket eden LCD ekranları özçekim (Selfie) için büyük kolaylık sunuyor.
 Paylaşma derdi yok: WiFi üzerinden internete bağlanınca telefonlar gibi iletişim ve paylaşma yetenekleri artıyor.