Samsung Electronics Türkiye ve Digiturk, Samsung UHD TV’lerde 4K içeriği kullanıcılarla buluşturmak için işbirliği başlattı. “Samsung UHD Gate by Digiturk Play” uygulamasıyla, Digiturk üzerinden Türkiye’de ilk defa online UHD içerikler izleyiciyle buluşacak. İZ TV tarafından hazırlanan 15 bölümlük UHD görüntü kalitesinde kaydedilen yerli belgeselin yanı sıra global stüdyolara ait UHD içerikler, Samsung UHD TV sahiplerinin TV’lerindeki akıllı arayüzde yer alıyor ve gerçek 4K içeriği her an izleyebilecek şekilde kullanıcılarla buluşuyor.
Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Direktörü Hüseyin Erel, işbirliğinin tanıtıldığı toplantıda şu değerlendirmeyi yaptı: “Hızla yaygınlaşan UHD içeriğin kısa süre içerisinde bir dünya standardı olması bekleniyor. Dünya çapında Amazon, Netflix gibi içerik sağlayıcıların yanı sıra doğrudan UHD yayını yapan yayın kuruluşlarıyla elde ettiğimiz tecrübelerin yanı sıra dünyanın önde gelen Hollywood stüdyolarından 20th Century, Fox ve Paramount ile de UHD içerik anlaşmalarımız bulunuyor. Samsung olarak Türkiye’de hızla artan UHD (4K) talebine, yenilikçi, yüksek kaliteli televizyonlarımızla birlikte iş ortaklarımızla geliştirdiğimiz özel içeriklerle yanıt veriyoruz. Türkiye’nin ilk ve lider dijital yayın kuruluşu Digiturk ile birlikte geliştirdiğimiz ve Türkiye’de ilk kez kullanıcılara sunulan online Samsung UHD Gate by Digiturk Play uygulamasını tüketicilerin beğenisine sunmanın gururunu yaşıyoruz. Gerçek 4K deneyimini tüm kullanıcılara en üst seviyede yaşatmak için Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra değerli iş ortaklarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
 
4K uyumlu kutular önce ticari üyelere dağıtılacak
Digiturk IT Genel Müdür Yardımcısı Hatice Memigüven ise “Kurulduğundan bu yana ülkemizi daima öncü teknolojilerle, dünyadaki yeniliklerle buluşturan bir kurum olarak, 4K yayın üzerinde yoğun biçimde çalışmaya başlamış; 2013 yılında 4K teknolojisiyle ilk test yayınını gerçekleştirerek geleceğin teknolojisine hazır olduğunu göstermiştik. 2014 yılında ise bu çalışmalarımızı çok daha ileri taşıyarak, Türkiye’de ilk, dünyada ikinci canlı 4K maç yayınını gerçekleştirmiştik. Aradan geçen bir yıllık sürede, yeni teknoloji yatırımlarımız ve Ar-Ge çalışmalarımızla 4K yayın konusunda çok ciddi aşamalar kat ettik. Bugün geldiğimiz noktada da televizyon sektörünün dünya lideri Samsung ile ortaklaşa imza attığımız bu proje çerçevesinde yine bir ilke imza atıyor; Samsung UHD TV’ler için internet üzerinden 4K içerik sağlıyoruz. Buradan bir müjdeyi paylaşmak isterim: 2016 yılının başında Lig TV’de haftada 1 maçı 4K kalitesiyle yayınlamaya başlıyoruz. İlk aşamada 4K uyumlu kutularımızı ticari müşterilerimize sunacağız. 2016’nın ikinci yarısından itibaren de 4K yayını bireysel kullanıcılarımız ile buluşturmayı hedefliyoruz. Digiturk’ün 4K yayıncılığını 30 kişilik ekibimizin yoğun gayretleriyle, yüzde yüz yerli mühendislik ve teknolojiyle geliştiriyoruz. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı” dedi.
 
Samsung UHD Gate by Digiturk Play’de neler var?
Samsung UHD TV sahipleri, bu işbirliğiyle ilk etapta Türkiye’nin ilk belgesel kanalı İZ TV’nin tamamı UHD olan 15 bölümlük belgesel kuşağını izleme şansına kavuşuyor. Aralarında İstanbul adaları, Kapadokya, Aspendos, Köprülü Kanyon, Gelidonya Feneri’nin de yer aldığı belgesellerle Türkiye’nin 15 saklı cennetini keşfetmek mümkün. Ayrıca global stüdyolara ait birbirinden kaliteli UHD içeriklere de kullanıcılar uygulama aracılığıyla ulaşabiliyor.