Birçok teknoloji şirketi gibi Google da drone konusuna önemli yatırımlar yapıyor. Balonlarla yüksek hızlı interneti ulaşılması zor bölgelere göndermeyi amaçlayan şirket, bu sistemi drone’lara da entegre ediyor. 5G hızında internet yayacak olan yeni sistem, acil durumlarda iletişim hattının kopmasını önleyecek.

Ancak, drone’ların geniş kullanım yelpazesi Google’ın da farklı alanlara yönelmesine sebep oluyor. Şirketin son aldığı patent gerçeğe dönüştüğünde, acil durumlarda drone’ların harekete geçip ilaç ve ilkyardım malzemelerini taşımasını sağlayacak.

Yeni patente ait görselde üzerinde birçok düğme olan cihaz görülebiliyor. Acil durumlardaki ihtiyaçlar doğrultusunda bu düğmelere basıldığında kısa mesafedeki drone hemen harekete geçerek bulunduğunuz bölgeye ilaç ve ilkyardım malzemelerini taşıyor.

Bu ambulans drone şimdilik patent aşamasında. Yani somut herhangi bir kullanım söz konusu değil. Ancak diğer şirketlerin de bu alandaki çalışmalarıyla birlikte, önümüzdeki yıllarda bu tür sistemlerle sıkça karşılaşacağız.