Tataristan’da ortağı Yusuf Genç’i bıçaklayarak öldüren Şakir Meral, Rus eşinin Instagram’da paylaştığı Alanya’da tatil fotoğrafı ve Konya’daki sokak videosu sayesinde yakalandı.

Tataristan’ın başkenti Kazan’da pastane işleten Samsunlu inşaat mühendisi Yusuf Genç (49) 21 Mart günü, ortağı Denizlili Şakir Meral (45) tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Cinayetin ardından kaçan ve Interpol tarafından da aranmaya başlanan Meral’in, Rus uyruklu eşi Y.M. ve 2 çocuğuyla 22 Mart günü İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye’ye girdiği ve aynı gün uçakla Konya’ya gittiği belirlendi. Ancak, çift izini kaybettirdi.


POLİS TAKİBE ALDI


Interpol’ün durumu Konya polisine bildirmesi üzerine özel ekip oluşturuldu. Şakir Meral’ın Rus eşi Y.M.’nin Instagram’daki hesabını takibe alan polis, kadının Alanya’daki bir otelde ailece çektirdikleri fotoğrafa rastladı. Ancak otele yapılan baskında sahte isimle konakladıkları belirlenen aile bulunamadı. Sosyal medya takibini sürdüren polis, Y.M.’nin 23 Nisan günü yine Instagram hesabından kar yağışının görüntülendiği bir video paylaşıldığını ve videonun da Konya’da çekildiğini belirledi. Görüntünün Karatay ilçesi, Sedirler Caddesi’nde çekildiğini tespit eden polis, Meral’i dün çocuklarıyla evin bahçesine çıktığı sırada gözaltına aldı.


‘ALACAĞIM VAR’


Şakir Meral ifadesinde, şöyle dedi: “Yusuf Genç’le ortak pastane açtık. Aramızda anlaşmazlık çıktı. 50 bin lira alacağım vardı. Olay günü beni evine çağırıp dövdürtmek istedi. Ben de kendimi korumak için mutfaktan aldığım bıçakla Genç’i bıçakladım.”