Lenovo, sıradışı tasarıma sahip Android işletim sistemli tablet modeli Yoga Tablet 2'yi tanıtalı yaklaşık bir yıl oldu. Şirketin uzun süredir Yoga serisininin devamı nileliği taşıyacak Yoga Tablet 3'ün özellikleri ve çıkış tarihi merak ediliyordu. An itibarı ile teknik özellikleri olmasada Lenovo Yoga Tablet 3'ün muhtemel görüntüleri yayınlandı.

Twitter kullanıcısı upleaks yaklaşmakta olan Lenovo Yoga Tablet 3'ün cihazın tasarımına dair bir bakış atmamızı sağlayan iki görüntüsünü paylaştı. İlk görüntüde Yoga serisinde alışmaya başladığımız menteşe üzerinde bir kamera olduğunu fark ediyoruz. Tabletin menteşe kısmına yerleştirilmiş kamera tabletin bir masa ya da başka düz bir yüzey üzerinde konumlandırıldığında görüntülü sohbet yapma imkanını sunacağı gösteriyor. Ayrıca varsayımlar üzerinden hareket edersek tabletin menteşesi arkaya doğru yatırıldığı zamanda kamera muhtemelen gizli kalacak veya arka kamera olarak kullanılacak.

Öte yandan upleaks'ın yayınladığı diğer görüntüde ilk görüntünün aksine resimdeki tabletin özellikle menteşe alanı diğer resimdeki cihazla aynı değil. İlk sızan görüntüde cihazın daha siyah renkte ve kamerayı menteşeden ayıran bir ayırıcı bölümü bulunuyor. Bunların haricinde ikinci sızıntı bazı ilginç bilgiler sunmakta. Resim üzerindeki yazılara baktığımızda Lenovo Yoga Tablet 3, 20 saat pil ömrü vaad ediyor.Yani Yoga Tablet 2'nin sunduğu 10 saatlik batarya ömrünü ikiye katlıyor. Ayrıca eğer dönen kamera girişimi gerçekleşirse 8MP çözünürlükte bir kamerayı referans gösterebiliriz.

Lenovo'nun Berlin'de düzenlanecek IFA fuarında tanıtacağı düşünülen Yoga Tablet 3'ün  8 ve 10 inç'lik versiyonları ile satışa sunulacağı söyleniyor. Son olarak Iki resim arasındaki görsel tutarsızlığa rağmen upleaks'ın daha önce sızdırdığı bilgi ve görüntülerin doğru çıktığını vurgulayalım.